Κατώτεροι των περιστάσεων Κυβέρνηση και Διοικητής, λέει ο Ν. Νικολαϊδης

00:24 23/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Χειρισμοί κατώτεροι των περιστάσεων έγιναν τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης, καλώντας την συγκυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η αντιμετώπιση των εξελίξεων των τελευταίων ημερών από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και της Κυβέρνησης ήταν «κατώτερη των περιστάσεων», είπε ο κ. Νικολαϊδης, σημειώνοντας ότι υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις, πρόχειρες πληροφορίες

και έλλειψη σχεδιασμού.

Λέγοντας ότι η Κύπρος υπέστη ήδη ανεπανόρθωτη ζημιά, είπε ότι αυτή τη στιγμή το θέμα είναι πώς θα αποφύγουμε την ολοκληρωτική καταστροφή και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να σταθούμε τα πόδια μας.

Τις τελευταίες μέρες, είπε, γίνεται τεράστια προσπάθεια να βρεθούν διέξοδοι. Όπως είπε, η Βουλή απέρριψε την απόφαση του Γιουρογκρουπ γιατί όφειλε να στείλει μηνύματα και να δώσει την ευκαιρία να επιδιωχθούν άλλες λύσεις και το Γιούρογκρουπ κατανόησε ότι έγιναν λάθη.

Η ΕΔΕΚ, είπε ο κ. Νικολαϊδης, θα ψηφίσει τα 8 από τα 9 νομοσχέδια.

Για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης, πρόσθεσε, θα τηρήσει αποχή για το νομοσχέδιο που αφορά τον περί εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων νόμο γιατί είναι μεν μέσα στα θεσμικά πλαίσια της ΕΕ και των υποχρεώσεων της Κύπρου, αλλά δεν πληροί βασικές αρχές δεοντολογίας και πολιτικής ηθικής. Πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να τύχανε διαφορετικής αντιμετώπισης το θέμα των ταμείων προνοίας.

Πρόσθεσε ότι η ΕΔΕΚ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια στο μέλλον, ώστε η κυπριακή κοινωνία να σταθεί έμπρακτα αλληλέγγυα στις απώλειες των ταμείων προνοίας αλλά και στις καταθέσεις άλλων ομάδων, όπως φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

«Πληρώνουν οι αθώοι καταθέτες αμαρτίες άλλων, την ίδια στιγμή που κάποιοι τον τελευταίο καιρό αξιοποιώντας πληροφόρηση έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό», είπε, και σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτές τις προδοτικές ενέργειες».

Ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων έβγαλαν κεφάλαια τον τελευταίο καιρό στο εξωτερικό.

Εστειλε μήνυμα αισιοδοξίας λέγοντας ότι καμία Τρόικα, κανένας ισχυρός της Γης, φίλος σε εισαγωγικά ή εχθρός της Κύπρου δεν μπορεί να γονατίσει το λαό μας.

«Η Κύπρος θα επιβιώσει όσα και εάν χρειαστεί να υπομένει. Έχουμε μεγάλο παρελθόν αλλά και μεγάλο μέλλον», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα