Το Opel Ampera δοκιμάστηκε στην παγωμένη Βαλτική Θάλασσα

22:28 22/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Opel στη προσπάθειά της να αποδείξει ότι τα αυτοκίνητα, που κατασκευάζει, αντέχουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, διοργάνωσε ένα τεστ στην παγωμένη Βαλτική Θάλασσα.

Όπως ανακοινώθηκε, η γερμανική μάρκα χρησιμοποίησε πρόσφατα την παγωμένη Βαλτική Θάλασσα για να αποδείξει ότι το Ampera είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση.

Ταξιδεύοντας σε δρόμους καλυμμένους με πάγο πάχους τουλάχιστον 25 εκατοστών, τα αυτοκίνητα μπορούν να διασχίσουν

τα λεγόμενα παγωμένα περάσματα και να φτάσουν στα νησιά χωρίς να χρησιμοποιήσουν ferry boat.

Σε αρκετές ευθείες μήκους μέχρι 10χλμ., το Ampera απέδειξε ότι το κρύο δεν εμποδίζει την ηλεκτροκίνηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το αυτοκίνητο μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά στο ηλεκτρικό πρόγραμμα με μπαταρία, ακόμα και στους μείον 100 C. Όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν ακόμα χαμηλότερα, ο βενζινοκινητήρας επέκτασης της αυτονομίας υποστηρίζει τον ηλεκτροκινητήρα.

Σε κρύο καιρό, η μπαταρία προθερμαίνεται κατά τη διάρκεια της φόρτισης, ώστε να παρέχει πλήρη ισχύ. Αυτό τη συντηρεί στη φάση της εκκίνησης και ωφελεί τη χωρητικότητά της. Το στάνταρ βοηθητικό καλοριφέρ θερμαίνει την καμπίνα, αυξάνοντας τα επίπεδα άνεσης και απαλλάσσοντας τον οδηγό από το κουραστικό ξύσιμο του πάγου.

Το Ampera είναι πάντα ηλεκτροκίνητο. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh παρέχει ισχύ σε μία ηλεκτρική μονάδα κίνησης ισχύος 150 ίππων, που προσφέρει -με πλήρη φόρτιση- αυτονομία 40 έως 80 χλμ. στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα