Την παραίτηση του Διοικητή της ΚΤ και του ΥΠΟΙΚ ζήτησε ο Γ. Περδίκης

23:23 22/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργού Οικονομικών ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, λέγοντας ότι έγιναν εγκληματικά λάθη.

«Τις τελευταίες ημέρες έγιναν συνταρακτικά λάθη. Θεωρούμε προσωπικά υπεύθυνο τον Διοικητή της ΚΤ γιατί με τις άστοχες δηλώσεις του έκλεισε ουσιαστικά την Λαϊκή ψες. Ζητούμε την παραίτηση

του Διοικητή και του Υπουργού Οικονομικών. Εγιναν εγκληματικά λάθη, δεν τους εμπιστευόμαστε. Να σταματήσουν να λένε ψέματα στο λαό, να σταματήσουν να χειρίζονται τα πράγματα ωσάν να είναι οι εξυπηρέτες άλλων σχεδίων και άλλων συμφερόντων», είπε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι θα τηρήσει αποχή για το νομοσχέδιο περί εξυγίανσης λέγοντας ότι το γενικό του πλαίσιο είναι προβληματικό καθώς υπάρχουν πολλά κενά που δεν έχουν λυθεί καθώς και δυσλειτουργίες αλλά και επειδή «ξέρουμε ότι μετά έρχεται ένα συνολικό πακέτο που είναι αποκρουστικό και απαράδεκτο».

Αναφέρθηκε στα δύο πρώτα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί (περί εκροής κεφαλαίων και περί ιδρύσεως του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης) και είπε ότι εάν η Βουλή δεν καταψήφιζε το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων αρχές της εβδομάδας, τότε δεν θα υπήρχαν τα δύο αυτά νομοσχέδια.

Διερωτήθηκε πώς η Τρόικα αποφάνθηκε χωρίς να γνωρίζει, ότι το Ταμείο δεν θα έχει εισπράξεις. «Εμείς λέμε προσέξτε, οι οδηγίες τους, το λούκι που μας έχουν βάλει οδηγεί στην καταστροφή», είπε και πρόσθεσε ότι το Κίνημα θεωρεί ότι οι λύσεις έπρεπε να εξευρεθούν εκτός Τρόικας και κατέθεσε προτάσεις που όμως δεν έγιναν αποδεκτές.

Για το νομοσχέδιο περί περιορισμού της εκροής κεφαλαίων, είπε επίσης ότι εάν η Βουλή ψήφιζε το κούρεμα των καταθέσεων, τότε δεν θα υπήρχε το εργαλείο αυτό και διερωτήθηκε πώς τα «κεφάλια της Τρόικας δεν σκέφτηκαν να ασφαλίσουν την Κύπρο από την εκροή κεφαλαίων και καταθέσεων; Γιατί άφησαν ανυπεράσπιστη την Κύπρο από αυτόν τον κίνδυνο;».

Ζήτησε τέλος, να δοθούν στη δημοσιότητα τα κεφάλαια που έφυγαν τις τελευταίες μέρες από την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα