Καλύτερο του τεστ Παπ, το HPV τεστ στην μακροπρόθεσμη πρόγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

07:32 2/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το HPV τεστ, για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων, μπορεί να προβλέψει σε βάθος χρόνου καλύτερα, σε σχέση με το τεστ Παπανικολάου, την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με νέα συγκριτική αξιολόγηση των δύο, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυποJournal of Clinical Oncology.

Αμερικανοί και Βρετανοί επιστήμονες,

με επικεφαλής τον καθηγητή Μοριακής Επιδημιολογίας Ατίλα Λόριντς του Πανεπιστημίου «Queen Mary» του Λονδίνου, μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 20.000 γυναικών που είχαν υποβληθεί σε τεστ Παπ και τεστ HPV.

Τόσο ένα θετικό τεστ HPV, όσο κι ένα μη φυσιολογικό αποτέλεσμα στο τεστ Παπ, προβλέπουν με σημαντικό ποσοστό επιτυχίας, ποια γυναίκα θα εμφανίσει προκαρκινικές αλλοιώσεις μέσα στην επόμενη διετία. Όμως το τεστ HPV φαίνεται να έχει καλύτερη προγνωστικότητα για το τι θα συμβεί σε διάστημα δέκα έως 18 ετών.

Όπως έδειξε η μελέτη, οι γυναίκες άνω των 30 ετών που ήταν εξ αρχής θετικές στο HPV τεστ, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προκαρκινικές βλάβες ή καρκίνο κατά τα επόμενα δέκα έως 18 έτη, μετά το τεστ, σε σχέση με όσες είχαν αρχικά ένα μη φυσιολογικό τεστ Παπ….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα