ΗΠΑ: 613 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ το πρώτο τρίμηνο του έτους

23:02 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνολικά 613 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ το πρώτο τρίμηνο του 2012 από τρομοκρατικές επιθέσεις και άλλα επεισόδια βίας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Ιράκ Μάρτιν Κόμπλερ δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αυξανόμενη διαδογματική ένταση προκαλεί πολιτική αστάθεια στη χώρα,

η οποία έχει ως αποτέλεσμα τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και προσκυνητών.

Ο Κόμπλερ επεσήμανε ότι 1.835 άμαχοι έχουν τραυματιστεί σε αυτές τις επιθέσεις από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο φέτος, όμως πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός είναι ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2011.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε δρόμους, αγορές και τζαμιά σε όλο το Ιράκ.

”Οι γυναίκες στο Ιράκ εξακολουθούν να είναι αντιμέτωπες με ευρέως διαδεδομένα επεισόδια βίας, περιλαμβανομένης της ενδοοικογενειακής βίας και των λεγόμενων δολοφονιών τιμής”, σημείωσε ο Κόμπλερ.

Παράλληλα έχουν αναφερθεί επεισόδια βίας εναντίον μειονοτήτων, τα οποία ο Κόμπλερ χαρακτήρισε ”απαράδεκτα”.

”Η αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ είναι σε θέση να προσφέρει υποστήριξη στις ιρακινές αρχές στους τομείς της προστασίας των εθνοτικών ομάδων και θρησκευτικών κοινοτήτων και της προάσπισης των δικαιωμάτων τους σύμφωνα με το σύνταγμα, περιλαμβανομένης της επαρκούς εκπροσώπησής τους στο πολιτικό σύστημα”, πρόσθεσε ο Κόμπλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα