Ικανοποίηση στο Δήμο Κ.Πολεμιδιών μετά από τη συνάντηση με τον ΥΠΕΣ

14:27 26/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παρά τα στενά οικονομικά περιθώρια, οι διαβεβαιώσεις που αντιπροσωπεία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών έλαβε από τον Υπουργό Εσωτερικών για την προώθηση διάφορων αναπτυξιακών έργων, θεωρούνται ικανοποιητικές και ελπιδοφόρες για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών Γιώργος Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου πρόσθεσε ότι η συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ήταν ιδιαίτερα παραγωγική και σε αυτήν ξεκαθαρίστηκαν θέματα που είχαν υποβληθεί σε

σχετικό υπόμνημα του Δήμου για έργα ανάπτυξης και άλλα αιτήματα που αφορούν την ευρύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών.

Αναφερόμενος στο θέμα της Περιοχής Ειδικού Χαρακτήρα, που περιλαμβάνει το ιστορικό κέντρο του Δήμου, ο κ.Γεωργίου είπε πως η Α` φάση του έργου ολοκληρώνεται εντός Οκτωβρίου, ενώ σε ό,τι αφορά στη Β` φάση συμφωνήθηκε όπως, λόγω ακριβώς των οικονομικών δυσκολιών, να υλοποιείται κάθε χρόνο ένα τμήμα του έργου.

Πρόσθεσε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι μελέτες για την ετοιμασία ενός ολοκληρωμένου ρυθμιστικού σχεδίου για τον δρόμο Άγιου Συλά, το οποίο σύντομα θα τεθεί προς έγκριση στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζοντας ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει ήδη βγει σε προσφορές για την ετοιμασία κατασκευαστικών σχεδίων για τον παράλληλο δρόμο προς την οδό Πάφου, ο κ.Γεωργίου είπε πως μέχρι το Σεπτέμβριο θα κατακυρωθούν οι προσφορές για έναρξη των κατασκευαστικών έργων, ενώ συνεχίζονται και οι διαδικασίες για τα κατασκευαστικά σχέδια του κάθετου δρόμου, που αφορούν την οδό Συνεργατισμού με τη λεωφόρο Νίκαιας.

Η δε προετοιμασία του master plan για τον πρώην βρετανικό οικισμό “Βερεγγάρια” θα προχωρήσει κανονικά και έγινε καταρχήν αποδεκτό το αίτημα του Δήμου για παραχώρηση 10 με 15 στρεμμάτων για στέγαση των δημοτικών υπηρεσιών, ως αντιστάθμισμα της επιβάρυνσης που δέχθηκε το κέντρο των Πολεμιδιών από τη λειτουργία του οικισμού εδώ και 50χρόνια περίπου. Ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών σημείωσε πως οι εργασίες για απομάκρυνση των αμιάντων από τον οικισμό δεν μπορούν να ξεκινήσουν πριν από το 2015, ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνεται συνεχής παρακολούθηση και καθαρισμός του χώρου από χόρτα και άλλα άχρηστα υλικά, ώστε να μην παρουσιάζεται πρόβλημα με τρωκτικά και ερπετά.

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Γιώργος Γεωργίου και από τις διαβεβαιώσεις για συνέχιση, έστω και με μικρότερα ποσά, των επιχορηγήσεων για οδικά και άλλα έργα στην τ/κ συνοικία του Δήμου και στους προσφυγικούς οικισμούς και πρόσθεσε πως η επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών θα συνεχιστεί, με στόχο την ώθηση στην πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα