… και χειμώνας “βαρύς”

Άντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά. Ωραία τα μπάνακια (όσα τελοσπάντων κάναμε λόγω αέρα εδώ στην αττική – το Σαββατοκύριακο πριν τη λήξη της άδειας άρχισε η άπνια…), καλή η θέα από το …μπαλκόνι μας (για απόδραση σε κάποιο νησάκι ούτε κουβέντα) αλλά τώρα τα κεφάλια μέσα. Μας περιμένει ένας δύσκολος Σεπτέμβρης και ένας χειμώνας «βαρύς».

Κάτι πήρε τ’ αυτιά μου για αυξημένο δημόσιο χρέος… Μπα, μάλλον θα παράκουσα… αφού όλα λένε ότι πάνε κατ’ ευχήν. Φήμες θα ’ναι. Κάτι κυκλοφορεί για νέες περικοπές, απολύσεις (διαθεσιμότητα είναι η «εμπορική» ονομασία…), νέους φόρους, νέα

χαράτσια, νέα μνημόνια κλπ. Μάλλον δεν ξέρουν τι λένε όσοι τα διαρρέουν αυτά. Εμείς ζούμε σε μια “success” χώρα! Αποκλείεται να ισχύουν!

Κατά τα λοιπά, νοσοκομεία κλείνουν, κόσμος αρχίζει να «κινείται» (…μετά από το πολύ καθησιό) λόγω της ακατάσχετης «κινητικότητας», οι εκπαιδευτικοί «ανασυντάσονται» περιμένοντας την «επίσημη πρώτη» (αγιασμό), δημοτικοί υπάλληλοι προετοιμάζονται για τα «Σεπτεμβριανά δρώμενα» και δεν ξέρω ακόμα πόσες άλλες κοινωνικές ομάδες βγαίνουν από τον Αυγουστιάτικο λήθαργο και αρχίζουν να «δραστηροποιούνται» για το φθινόπωρο που έρχεται.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα (πέρασαν αισίως όμως σχεδόν τρεις μήνες…) και η «προσωρινή» Δημόσια Τηλεόραση ακόμη δεν εκπέμπει κανονικό πρόγραμμα. Σε αναμονή της ΝΕΡΙΤ, της μόνιμης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε αντικατάσταση της καταργηθείσας ΕΡΤ, και πάει λέγοντας…

Στην επικαιρότητα οι πλειστηριασμοί (υπό προϋποθέσεις) και τα «κόκκινα» δάνεια, οι εγκαταστάσεις υπόγειων καλωδίων τροφοδότητσης ηλεκτρικού ρεύματος στα νησιά (πάλι «κατόπιν εορτής»…) και φυσικά τα εκκαθαριστικά των φετινών δηλώσεων. Οι «λυπητερές» ή μια ανάσα ανακούφισης (για το κλείσιμο κάποιας «τρύπας»…) σε όσους αναμένουν επιστροφή φόρου.

Οι γονείς προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν οικονομικά (όπως το εκλαμβάνει ο καθένας…) για την προοπτική ανοίγματος της νέας σχολικής περιόδου και όλα τα «εφόδια» που απαιτούνται για τα παιδιά τους. Δίδακτρα φροντιστηρίων, σχολικά είδη, φόρμες, αθλητικά παπούτσια (πώς μεγαλώνει το πόδι βρε παιδί μου…) κλπ.

Άντε βρε, καλό χειμώνα!

Keywords
Τυχαία Θέματα