Ικανοποίηση ΚΟΤ για τα πρώτα δείγματα της καλοκαιρινής περιόδου 2012

12:37 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού εκφράζει ικανοποίηση σε σχέση με τα αποτελέσματα των τουριστικών αφίξεων που σημειώθηκαν κατά το μήνα Ιούνιο 2012, αλλά και των τουριστικών εσόδων Μαΐου 2011.

Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του ΚΟΤ Μάριο Χαννίδη, τα επίσημα στοιχεία του κράτους επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του Οργανισμού ότι η επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδος θα είναι επιτυχημένη.

H συνολική αύξηση στις αφίξεις για τον Ιούνιο έφτασε το 9,7% ξεπερνώντας κατά 29.000 τις ήδη ψηλές αφίξεις του Ιουνίου

2011. Για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος 2012, εξαιρουμένου του Μαρτίου για τον οποίο δεν υπάρχουν αποτελέσματα, η αύξηση ήταν 2.8% σε σύγκριση με την ανάλογη περσινή περίοδο.

Ο κ. Χαννίδης ανέφερε ότι τα πολύ καλά αυτά αποτελέσματα του Ιουνίου σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την εντυπωσιακή πορεία που συνεχίζει να σημειώνει η ρωσική αγορά αφού η αύξηση για τον Ιούνιο έφτασε το 42%, ενώ συνολικά για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούνιος (εξαιρουμένου πάντα του Μαρτίου) η αύξηση έφτασε το 34%.

Πολύ ικανοποιητικά κινήθηκε και η αγορά των Βορείων Χωρών, ενώ μικρότερες, επιμέρους αγορές κινήθηκαν επίσης θετικά, γεγονός που δεν είναι άσχετο με τη δρομολόγηση νέων πτήσεων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας της Κύπρου.

Όσον αφορά τις σημαντικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσιάζει εμφανή σημάδια ανάκαμψης, ενώ η αγορά της Γερμανίας παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις.

Μια άλλη πολύ ικανοποιητική εξέλιξη αποτελεί, σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του ΚΟΤ, το γεγονός ότι τα έσοδα της Κύπρου για το μήνα Μάιο 2012 σημείωσαν αύξηση 14.5% σε σχέση με τα έσοδα Μαΐου 2011. Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή ανάτρεψε το αρνητικό πρόσημο που παρουσίαζαν τα συνολικά έσοδα του έτους μέχρι και τον Απρίλιο.

Η πολύ ενθαρρυντική εικόνα που περιγράφεται, ανέφερε ο κ. Χαννίδης, είναι το αποτέλεσμα των επίπονων και συνεχών προσπαθειών του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και των τουριστικών εταίρων, προσπαθειών που θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

Στόχος όλων, κατέληξε, δεν είναι άλλος από το να κλείσει η καλοκαιρινή περίοδος με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα