Παρέδωσε τον φάκελο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017 η Πάφος

12:22 20/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με αισθήματα υπερηφάνειας, ενθουσιασμού και αισιοδοξίας, ο Δήμαρχος της Πάφου Σάββας Βέργας και ομάδα του Δήμου παρέδωσαν την Παρασκευή το φάκελο της υποψηφιότητας της Πάφου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, στη β’ φάση επιλογής.

«Με μεγάλη υπερηφάνεια και συγκίνηση, ήρθαμε εδώ σήμερα συνεχίζοντας ένα ονειρεμένο ταξίδι μέχρι την επίτευξη του στόχου. Εχομε κάνει πάρα πολλή δουλειά, φανταστική δουλειά θα έλεγα, θέλουμε να δώσουμε μια νέα πνοή στην πόλη μας αν καταφέρουμε αυτό το στόχο»,

ανέφερε ο κ. Βέργας παραδίδοντας το φάκελο στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας Ολυμπία Στυλιανού.

Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και όλα τα οργανωμένα σύνολα, εθελοντές και δημότες της Πάφου που αγκάλιασαν αυτό το σκοπό.

«Το πάθος για να πάρουμε τον τίτλο πιστεύω ότι είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να τον πάρουμε», είπε.

Σύμφωνα με το Δημάρχου Πάφου, στόχος και φιλοδοξία είναι να γίνει η Πάφος ένας επάξιος εκπρόσωπος της Κύπρου και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η πρόταση που υποβλήθηκε, ανέφερε, αντανακλά και εκφράζει το όραμα της Πάφου, όχι μόνο για σήμερα αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες.

Η κ. Στυλιανού ευχήθηκε στην Πάφο κάθε επιτυχία, αναφέροντας ότι το Υπουργείο θα συγχαρεί όποια πόλη κερδίσει σε αυτό τον αγώνα.

Τόνισε ότι ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς στον τομέα του πολιτισμού που έχει αναπτύξει η ΕΕ. Πρόσθεσε ότι η όλη διεργασία για να ετοιμαστεί μια πρόταση είναι χρήσιμη και κερδίζει η πόλη που θα περάσει από αυτήν, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

«Με άλλα λόγια για μας είναι όλοι νικητές, όλοι ωφελούνται από τη διαδικασία και από εκεί και πέρα οι εμπειρογνώμονες που θα μελετήσουν την αίτηση θα κρίνουν ποια πόλη θα πάρει το χρίσμα», ανέφερε.

Η πρόταση της Πάφου αναφέρεται σε ένα «Ανοιχτό Εργαστάσιο Πολιτισμού», ένα υπαίθριο εργοστάσιο που θα φέρνει τον πολιτισμό και τις τέχνες κοντά στον άνθρωπο, αναμειγνύοντας αρμονικά θεατές και δημιουργούς. Στόχος να γίνει ο πολιτισμός καταλύτης ειρήνης, δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης των λαών και η συμβολή στην ανάπτυξη του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα