Η ΥΠΕΣ παρέδωσε 85 οικόπεδα αυτοστέγασης σε δικαιούχους στον Ύψωνα

18:53 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου δήλωσε την Τρίτη ότι η Κυβέρνηση, μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, συνεχίζει να στηρίζει τον προσφυγικό κόσμο και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, σημειώνοντας ότι «η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, όχι μόνο δεν αφαιρεί αλλά ενισχύει την υποχρέωση του κράτους να σταθεί δίπλα στον πολίτη με στοχευόμενες κοινωνικές πολιτικές και ως Κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Η Υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε χαιρετισμό κατά την εκδήλωση για την παραχώρηση 85 οικοπέδων αυτοστέγασης σε ισάριθμες δικαιούχες

οικογένειες προσφύγων στον Δήμο Ύψωνα.

Παραδίδοντας τα οικόπεδα, η κ. Μαύρου είπε ότι «στα όρια του διαχωρισμού περιλαμβάνονται επίσης δυο μεγάλης έκτασης οικόπεδα, τα οποία ο Δήμος Ύψωνα θα αναπτύξει μέσα από τα σχέδια του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης, με σκοπό την στέγαση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα».

Πρόσθεσε ότι η Δήμος Ύψωνα «φιλοξενεί ήδη 91 οικογένειες εκτοπισθέντων σε ισάριθμο αριθμό οικοπέδων αυτοστέγασης, που διαχωρίστηκαν και παραχωρήθηκαν για τον σκοπό αυτό».

Σημείωσε ότι «αυτή η Κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της τον εκσυγχρονισμό και την υλοποίηση μιας στεγαστικής πολιτικής η οποία να αντιμετωπίζει όσο γίνεται πιο συγκεκριμένα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που επέφερε η τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή στον προσφυγικό κόσμο».

Η Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον προσφυγικό κόσμο υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολυεπίπεδων στρατηγικών δράσεων».

Αναλύοντας τη στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης, η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια παραχωρήσαμε γύρω στα 1900 οικόπεδα, από τα οποία ήδη έχουν διαχωριστεί 388 οικόπεδα, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ο διαχωρισμός και των υπόλοιπων 1.512».

Η κ. Μαύρου είπε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα παραχωρηθούν άλλα 498 νέα οικόπεδα και έχουν αρχίσει ή θα αρχίσουν άμεσα οι εργασίες διαχωρισμού τους».

Συνέχισε λέγοντας πως «ταυτόχρονα έχουν ετοιμαστεί σχέδια διαχωρισμού άλλων 911 νέων οικοπέδων παγκύπρια με στόχο να καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα, αλλά και όσοι θα εγκριθούν στο άμεσο μέλλον».

Η Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «η παραχώρηση οικοπέδων αυτοστέγασης αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την ανέγερση 760 νέων οικιστικών μονάδων σε Οικισμούς Στέγασης Εκτοπισθέντων με μια δαπάνη που υπερβαίνει τα 60 εκατομμυρίων ευρώ, την παραχώρηση 10.700 τίτλους ιδιοκτησίας σε δικαιούχους και την παραχώρηση Πιστοποιητικού Μίσθωσης σε όσους πρόσφυγες μας διαμένουν σε τουρκοκυπριακές κατοικίες ως μια ενδιάμεση λύση, αφού τελική επιδίωξη μας είναι η παραχώρηση τίτλου ιδιοκτησίας».

Όπως είπε η κ. Μαύρου, «μέχρι σήμερα 1158 δικαιούχοι εκτοπισθέντες έχουν πάρει πιστοποιητικό μίσθωσης και επίκειται η παραχώρηση άλλων 1500 μέχρι το τέλος του 2012, με προοπτ

Keywords
Τυχαία Θέματα