ΔΗΣΥ: Άκρως επικίνδυνη αντιφατικότητα μεταξύ Προέδρου και Σιαρλή-Δημητριάδη

18:26 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για “άκρως επικίνδυνη αντιφατικότητα” μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και των δυο βασικών συνεργατών του και πρωταγωνιστών της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ, αναφέροντας πως αυτή “καταρρακώνει την όποια αξιοπιστία διαθέτει ακόμη η Κύπρος

στο εξωτερικό”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “το περασμένο Σάββατο, και καθώς η αβεβαιότητα και η αγωνία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή του Μνημονίου βρίσκεται στην κορύφωσή της, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωνε ότι οι όροι που θέτει η Τρόικα `είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί`. Κατάγγελλε μάλιστα ότι `είναι ξεκάθαρο ότι (οι εκπρόσωποι της Τρόικας) ήρθαν αυτή την στιγμή για να θέσουν μπροστά μας κάποιους πολιτικούς όρους`,”, προστίθεται.

Την ίδια μέρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επαναλάμβανε τις ίδιες καταγγελίες και κατηγορούσε όσους αγωνιούν για μέλλον της κυπριακής οικονομίας ότι αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική θέση της Κύπρου όταν μιλούν για την ανάγκη  επείγουσας και αξιόπιστης διαπραγμάτευσης. Χθες, όμως, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης χαρακτήριζε το κλίμα της διαπραγμάτευσης «εποικοδομητικό και φιλικό» και τόνιζε και υπάρχει πρόοδος και αναμένει περισσότερη πρόοδο μέχρι το τέλος της βδομάδας. Σήμερα, δε, ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή δηλώνει επίσης ότι «κάνουμε πολύ καλή πρόοδο» και ότι «πιστεύει και προσμένει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα προς το τέλος αυτής της εβδομάδας», αναφέρει ο ΔΗΣΥ.

“Η αντιφατικότητα μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και των δύο βασικών συνεργατών του και πρωταγωνιστών της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα είναι άκρως επικίνδυνη. Καταρρακώνει την όποια αξιοπιστία διαθέτει ακόμη η Κύπρος στο εξωτερικό. Τη στιγμή που η διαπραγμάτευση αφορά το μέλλον αυτής της κοινωνίας, δυστυχώς οι κυβερνώντες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το θέμα με την ίδια προχειρότητα και ελαφρότητα, η οποία έχει οδηγήσει την Κύπρο στη χειρότερη οικονομική κατάσταση που βρέθηκε ποτέ”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως “όσο δε αφορά τον ανεύθυνο λαϊκισμό εναντίον του επείγοντος να ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση, ο ίδιος ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας σημειώνει την ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο συμφωνία ώστε:  να μπορέσει το κράτος να δανειστεί βραχυπρόθεσμα για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και  να καθησυχαστούν οι όποιες ανησυχίες για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών και για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ θα προσάψουν και στον υπουργό και στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας τις κατηγορίες που επιστρατεύουν  για να αντιμετωπίσουν τις εύλογες ανησυχίες και την αγωνία του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και των άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης;”, διερωτάται ο ΔΗΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα