Συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή

17:52 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, ο μάρτυρας υπεράσπισης, Ντορόν Μπάλντινγερ, εμπειρογνώμονας από το Ισραήλ, ο οποίος αντεξετάστηκε από το συνήγορο υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτο Βραχίμη, κλήθηκε να εξηγήσει τη μεθοδολογία που ακολούθησε για την εξέταση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης από την οικία του ξένου διπλωμάτη  Άντριου Μπρίαρ και του γραφείου

ταξί “Φιλάνδια”.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης, αναλύοντας στο δικαστήριο τα βίντεο, αμφισβήτησε τα συμπεράσματα του εμπειρογνώμονα της Δημοκρατίας Γρηγορά Καταλίν αναφορικά με το πόσα πρόσωπα επέβαιναν στη μοτοσικλέτα διαφυγής, που διακρίνεται να περνά μπροστά από το ταξί “Φιλάνδια”, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία καθώς επίσης και τον τύπο της μοτοσικλέτας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπάλντινγκερ, στην εν λόγω μοτοσικλέτα επιβαίνει ένα πρόσωπο και ο τύπος της μοτοσικλέτας είναι διαφορετικός από τη μοτοσικλέτα που βρίσκεται εντός της αίθουσας του δικαστηρίου.

“Πιστεύω ότι ο άλλος εμπειρογνώμονας έχει λάθος και ότι αυτή η μοτοσικλέτα που διακρίνεται στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του Φιλάνδια δεν είναι ίδια με αυτή που βρίσκεται στη αίθουσα του δικαστηρίου”, είπε ο κ. Μπάλντινγκερ.

Ο μάρτυρας παρουσίασε στο δικαστήριο τον τρόπο που δουλεύει και εξήγησε στο δικαστήριο ότι χρησιμοποιεί πολλές μεθόδους για να κάνει τα ευρήματα του χρήσιμα για το δικαστήριο. Πρόσθεσε πως αν δεν είναι σίγουρος για ένα εύρημα προτιμά να μην το αναφέρει καν.

Είπε ακόμα ότι από το βίντεο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του γραφείου “Φιλάνδια” πήρε ένα μέρος οκτώ δευτερολέπτων και το ανέλυσε καρέ – καρέ με τη δική του μέθοδο, σημειώνοντας ότι στο διάστημα αυτό και αναλύοντας το λεπτομερώς εξάγεται κατά την άποψη του το συμπέρασμα ότι στη μοτοσικλέτα ο αναβάτης είναι ένα και μοναδικό άτομο, ενώ το μέγεθος της μοτοσικλέτας είναι πιο μικρό από αυτό που κρατείται στην αίθουσα του δικαστηρίου ως τεκμήριο.

Ο κ. Μπάλντινγκερ προέβη, επίσης, σε λεπτομερή ανάλυση των βίντεο των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης και εξήγησε στο δικαστήριο πώς βελτιώνεται μια εικόνα με το πάτημα ενός κουμπιού, μέθοδο την οποία χρησιμοποίησε για να δει με λεπτομέρεια τις εικόνες από τα βίντεο και να καταλήξει στα συμπεράσματα, τα οποία περιλαμβάνονται στην έκθεση του.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου, Γρηγόρη Ξενοφώντος, είχε ζητήσει από το μάρτυρα να ομιλεί στη μητρική του γλώσσα, την εβραϊκή, διότι ο τρόπος που χρησιμοποιεί διάφορες αγγλικές λέξεις στην προσπάθεια του να εξηγήσει τεχνικούς όρους προκαλεί πρόβλημα στη μετάφραση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ξενοφώντος είπε ότι η μετάφραση από τα εβραϊκά στα αγγλικά και από τα αγγλικά στα ελληνικά είναι η σωστή οδός, και η οποία δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα, διότι ο εμπειρογνώμονας δίδει μαρτυρία σε κρ

Keywords
Τυχαία Θέματα