Η Τόχνη είναι το νέο μέλος της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας

20:20 29/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με την εγγραφή της κοινότητας Τόχνης στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Περιφέρειας Λάρνακας «επιδιώκεται η προώθηση, η διαφήμιση και η προβολή της τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό για προσέλκυση τουρισμού».

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε γραπτή ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Τόχνης στην οποία προστίθεται ότι «η Κοινότητα είναι μία από τα αρχαιότερα χωριά της Κύπρου και σήμερα διαθέτει επτά

αδειούχα αγροτουριστικά καταλύματα. Η Τόχνη είναι επίσης από τα χωριά που προσβλέπουν στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού αφού διαθέτει αρκετά πετρόκτιστα αναπαλαιωμένα κτίρια που μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε αρχοντικά για να φιλοξενήσουν τουρίστες».

Στην ανακοίνωση το Κοινοτικό Συμβούλιο Τόχνης εκφράζει επίσης «τη μεγάλη ικανοποίηση του» για την αποδοχή και εγγραφή του στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής αφού πλέον «αποτελεί μέλος ενός δραστήριου οργανισμού».

Ταυτόχρονα εκφράζεται η ετοιμότητα του Κοινοτικού Συμβουλίου «να προβάλει σε ξένους και ντόπιους τουρίστες την πλούσια παράδοση και τις φυσικές ομορφιές της γραφικής κοινότητας της Τόχνης, η ονομασία της οποίας προέρχεται από την παραφθορά της λέξης «τέχη» με την οποία είναι κτισμένα τα πλείστα πετρόκτιστα σπίτια της κοινότητας».

Keywords
Αναζητήσεις
τοχνη τουρισμος
Τυχαία Θέματα