Εξηγήσεις για διορισμούς Μ.Πολυδωρίδη και Τ.Αντωνίου ζητά ο ΠΑΣΕΧΑ

19:58 29/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

O Παγκύπριος Σύνδεσμος Επενδυτών Χρηματοοικονομικών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ) καλεί τη Kυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τους διορισμούς των Μιχάλη Πολυδωρίδη στο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας και του Τώνη Αντωνίου στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών.

«Είναι άξιον απορίας πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αντιλαμβάνεται τα ζητήματα εταιρικής διακυβέρνησης όταν η ίδια διορίζει άτομα που έχουν πει ψέματα ενόρκως και έχουν παραπλανήσει ως αξιωματούχοι δημόσιας

εταιρείας το επενδυτικό κοινό», αναφέρει ο Σύνδεσμός.

Προσθέτει ότι όπως αναφέρει το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για το ΧΑΚ, υπήρχαν ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας Interfund καθώς και λάθη στην πρόσθεση με αποτέλεσμα να υπερεκτιμηθεί η αξία της εταιρείας κατά 2.686.577 λίρες.

«Ο κ. Τώνης Αντωνίου ήταν πρόεδρος της εταιρείας Interfund ενώ ο κ. Μιχάλης Πολυδωρίδης ήταν γραμματέας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου και σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα είχαν καταθέσει ψευδείς δηλώσεις», αναφέρεται.

Ο ΠΑΣΕΧΑ προσθέτει ότι αναμένει από την κυβέρνηση να επανορθώσει το λάθος της ζητώντας τη παραίτησή τους και την καλεί στο μέλλον να αποφεύγει τον διορισμό ατόμων τα οποία έχουν βρεθεί στο παρελθόν να ενέχονται σε πράξεις καταδολίευσης του επενδυτικού κοινού.

Καλεί επίσης την Κυβέρνηση να προχωρεί σε διορισμούς σε συμβούλια αυστηρά στη βάση της επάρκειας και ικανότητας στο αντικείμενο του κάθε οργανισμού καθώς επίσης της ανεξαρτησίας και εντιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα