Η ΣΕΚ θρηνεί για την απώλεια του Γλαύκου Κληρίδη

12:12 16/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε μια τεράστια πολιτική φυσιογνωμία, Ευρωπαϊκής και διεθνούς ακτινοβολίας, με κύρια χαρακτηριστικά την οξυδέρκεια, τη διορατικότητα, την ευθυκρισία, το ήθος και την ειλικρίνειά του, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΣΕΚ.

Σημειώνει ότι «ο βίος και η πολιτεία του Γλαύκου Κληρίδη, αντικατοπτρίζουν την ανιδιοτέλεια, την τιμιότητα και την ανθρωπιά, με έντονο το στοιχείο της αγάπης του προς τον απλό άνθρωπο».

Αναφέρει ότι «η μακρόχρονη και πολυτάραχη πολιτική του σταδιοδρομία

ταυτίστηκε με τη νεότερη ιστορία της Κύπρου από την εποχή της ΕΟΚΑ μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε», προσθέτοντας ότι «κορωνίδα των επιδιώξεών του, ήταν η εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, που να αίρει τα τετελεσμένα της διαίρεσης και της κατοχής και να κατοχυρώνει τη φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγόνων του, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα του συνόλου των Κυπρίων ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας».

Ο Γλαύκος Κληρίδης, προσθέτει, «ήταν ο μεγάλος ηγέτης που το 1974 παρέλαβε χάος μέσα από τις στάχτες της Τουρκικής εισβολής και παρέδωσε κράτος λίγους μήνες αργότερα».

Με την ανάληψη της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει η ΣΕΚ, «έθεσε τις σχέσεις Κύπρου- Ελλάδας στις σωστές τους βάσεις με τη δημιουργία του ενιαίου αμυντικού δόγματος, οικοδομώντας ταυτόχρονα τα θεμέλια για πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε».

«Δίκαια», προσθέτει, «θεωρείται ως ο αρχιτέκτονας της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κύπρου, η οποία ως ισότιμο μέλος της Ε.Ε μπορεί κάτω από ορθήν πολιτική καθοδήγηση και εδραίωση συνθηκών διαφάνειας και ισοπολιτείας, να επαναδημιουργήσει τις προϋποθέσεις για πρόοδο και ευημερία».
«Γαλούχησε ολόκληρες γενιές μέσα από τις αξίες της φιλοπατρίας, της αρετής, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Καλλιέργησε τις αρχές του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας στην αντίθετη άποψη, αναδεικνύοντας σε όλες του τις μορφές, τον πολιτικό πολιτισμό», σημειώνει στην ανακοίνωση της η ΣΕΚ.

Αναφέρει επίσης ότι στα εργατικά και κοινωνικοοικονομικά θέματα, ο Γλαύκος Κληρίδης «υπήρξε πιστός φίλος και ειλικρινής συνεργάτης της ΣΕΚ και προασπιστής των αξιών που πρεσβεύει και υπηρετεί το Κίνημα».

«Ήταν θιασώτης του κοινωνικού διαλόγου. Μέσα από τις πολιτικές του, ανέδειξε τη βιομηχανική δημοκρατία προς όφελος των εργαζομένων, των παραγωγικών φορέων και του συνόλου των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του τόπου», προσθέτει.

Η ΣΕΚ, αναφέρει η ανακοίνωση, « τιμά τη μνήμη του Προέδρου και αγωνιστή Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος αναχώρησε για το αιώνιο ταξίδι του πλήρης ημερών, με την ίδια γαλήνη και αξιοπρέπεια που τον χαρακτήριζαν σε όλη του τη ζωή».

Εκφράζει, επίσης, προς τους οικείους του τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και εύχεται καλή δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του.

«Η ηγεσία, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη της ΣΕΚ θρηνούν την απώλεια του Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής του ελεύθερου εργατικού κινήματος, στους εθνικούς, κοινωνικούς κι εργατικούς αγώνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα