ΔΕΟΚ: Ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε ένας μεγάλος ηγέτης

10:44 16/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΔΕΟΚ.

«Ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε ένας μεγάλος ηγέτης με σημαντική συμβολή στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο τόσο στην διαχείριση του κυπριακού προβλήματος όσο και στην ένταξη της Κύπρου στην

Ευρωπαϊκή Ένωση. Η βαθιά του προσήλωση στο δημοκρατικό διάλογο και η ανιδιοτέλεια του προς την πατρίδα είναι στοιχεία που χαρακτήρισαν την δύσκολη πολιτική του πορεία», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι επί προεδρίας του με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου διασφαλίσθηκε η ισότιμη συμμετοχή της ΔΕΟΚ σε όλα τα τριμερή συμβουλευτικά σώματα.

«Η στάση του αυτή αποδεικνύει τον σεβασμό του στον συνδικαλιστικό πλουραλισμό και την ενίσχυση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Απέδειξε έμπρακτο σεβασμό τόσο στον κοινωνικό διάλογο όσο και στους εργασιακούς θεσμούς και συνέβαλε σημαντικά στην διατήρηση της εργατικής ειρήνης στο τόπο μας. Η προσφορά του Γλαύκου Κληρίδη είναι αναμφισβήτητη. Ιδιαίτερα η βαθιά του προσήλωση και οι αγώνες του για Ευρωπαϊκή προοπτική και επανένωση της πατρίδας μας», καταλήγει η ΔΕΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα