Η ΠΣΕΜ καλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν στις σημερινές διαδηλώσεις για τα κόμιστρα

10:31 7/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) καλεί τους μαθητές σήμερα να δώσουν μαζικό παρών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις, ενάντια στην εισαγωγή κομίστρων για τα λεωφορεία.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «τα Υπουργεία εξήγγειλαν προσωρινή αναστολή του μέτρου”, ωστόσο η αναβολή της απόφασης για εφαρμογή του μέτρου “δεν μας εφησυχάζει και θέση μας είναι να αποσυρθεί οριστικά το συγκεκριμένο

μέτρο» .

Προστίθεται ότι «από τη στιγμή που δεν έγινε διάλογος με τους άμεσα εμπλεκόμενους και ούτε μας δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουμε την άποψη μας, δεν μας μένει τίποτε άλλο από το να βγούμε στους δρόμους».

Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των ΕΣΕΜ-ΠΣΕΜ εκεί και όπου διοργανώνονται και αυτό διασφαλίζεται από τον κανονισμό 13, παράγραφος 11 στον οποίο αναφέρεται ότι «δεν σημειώνονται απουσίες σε μαθητή που συμμετέχει σε εκδηλώσεις της ΠΣΕΜ».

«Ως εκ τούτου καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τις Διευθύνσεις των σχολείων να εφαρμόσουν την πρόνοια των σχολικών κανονισμών, ώστε να μην σημειωθούν απουσίες στους μαθητές. Ξέρουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά γνωρίζουμε και τα δικαιώματα μας», αναφέρει η ΠΣΕΜ.

Θεωρεί ότι «είναι σεβαστή η άποψη του Υπουργείου Παιδείας, αλλά έχουμε κάθε δικαίωμα να αντικρίζουμε το ζήτημα με διαφορετικό τρόπο και αφού δεν συγκαλείται διάλογος να διεκδικήσουμε δυναμικά τα δικαιώματα μας».

«Δηλώνουμε μαθητές με άποψη και κρίση, γνωρίζοντας τα δικαιώματά μας. Δεν θα αφήσουμε καμιά οικονομική κρίση και καμιά Τρόικα να τα πάρει από εμάς», καταλήγει η ΠΣΕΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα