Συμμετοχή Δήμου Γεροσκήπου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Inclusive Introduction of Integrated Care

09:31 7/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμος Γεροσκήπου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Inclusive Introduction of Integrated Care.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του ερευνητικού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ICT PSP Objective identifier: 3.1.b: Wide deployment of integrated care, υποβλήθηκε από δεκατρείς εταίρους η πρόταση INCA “INclusive INtroduction of INtegrated CAre”.

Με βάση την εν λόγω

πρόταση επιλέγηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για χρηματοδότηση και ο Δήμος Γεροσκήπου που αναμένεται να λάβει, από σύνολο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ένα ποσό της τάξης των €155.426 για τη συνεισφορά του στο έργο, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου.

Το έργο προβλέπει , προστίθεται στην ανακοίνωση, τη χρήση μιας διαδικτυακής πλατφόρμας e-Services για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών (και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων πληθυσμού) από τους γιατρούς τους με τη χρήση της από το σπίτι τους (μέσω τηλεόρασης, κινητού ή ηλεκτρονικού υπολογιστή, συνδεδεμένων με το διαδίκτυο) ή από ενδεικνυόμενους χώρους (π.χ. Κέντρο Ενηλίκων Γεροσκήπου).

Οι δημότες Γεροσκήπου στα πλαίσια του έργου INCA θα έχουν τη δυνατότητα, όπως αναφέρεται, να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να ενημερώνονται, αλλά και να ενημερώνουν τον προσωπικό τους γιατρό για την πρόοδο της θεραπείας τους, να δέχονται υπενθυμίσεις για το πότε πρέπει να λαμβάνουν τα φάρμακα και να συνομιλούν διαδικτυακά με το γιατρό.

Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 2,5 έτη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα