Η Μέρκελ και η αυλή της

15:47 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Άγκελα Μέρκελ κάνει … προσκλητήριο δυνάμεων.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος συνεχίζει τις συναντήσεις της με τους επικεφαλής των χωρών που απαρτίζουν τον λεγόμενο «σκληρό πυρήνα» της Ευρωζώνης. Και στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα συνάντηση και … δείπνο με τους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας, της Δανίας και της Εσθονίας, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους εταίρους της για το μέλλον της Ευρωζώνης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της καγκελαρίας.

Συγκεκριμένα

η κυρία Μέρκελ θα δειπνήσει με τους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιντ και τον Εσθνό Άντρους Άνσιπ στο Μέσεμπεργκ, βόρεια του Βερολίνου. Και στο … μενού θα περιλαμβάνεται η Ευρωζώνη και το μέλλον της, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της φράου Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.

Πρόκειται για το νέο … γύρο τέτοιων συναντήσεων καθώς στα μέσα Ιανουαρίου η κυρία Μέρκελ είχε πραγματοποιήσει ανάλογη συνάντηση με τον Aυστριακό καγκελάριο και τους πρωθυπουργούς της Πορτογαλίας και της Σουηδίας.

Ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Γερμανία τονίζουν πως τις επόμενες εβδομάδες η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει κι άλλες … ανεπίσημες συναντήσεις με εταίρους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα