Η Κύπρος τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

09:17 28/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με δοξολογίες, παρελάσεις και πανηγυρικούς εορτασμούς σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά σήμερα την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας, στη Λευκωσία, θα δεχθούν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, και ο Πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου.

Η

παρέλαση θα αρχίσει στις 11:00.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει αρχικά η φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς και στη συνέχεια η φιλαρμονική της Αστυνομίας.

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, και τμήματα των Πανεπιστημίων, Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών, Σωματείων και Οργανώσεων.

Εξάλλου, στις 10 το πρωί τελείται πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία. Σε αυτή θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και θα παραστούν ο Υπουργός Παιδείας, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας,, ο Πρέσβης της Ελλάδας, καθώς και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Κύπρου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στο χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη.

Στις 5 το απόγευμα θα γίνει η υποστολή της σημαίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και θα παιανίζει η φιλαρμονική της Δύναμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα