Η κατηγορούσα αρχή ολοκλήρωσε την υπόθεση της για το φόνο Αντη Χατζηκωστή

18:37 14/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κατηγορούσα αρχή στη δίκη για το φόνο του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος Δίας Αντη Χατζηκωστή, ολοκλήρωσε την Πέμπτη την παρουσίαση της υπόθεσης της ενώπιον του Κακουργιοδικείου και την Τρίτη η υπεράσπιση θα αγορεύσει επί του αιτήματος της το Δικαστήριο να κρίνει ότι από τη μαρτυρία εναντίον των κατηγορουμένων δεν τεκμηριώνεται εκ πρώτης όψεως ενοχή.

Ενδεχόμενη απόφαση του Δικαστηρίου ότι εκ πρώτης όψεως δεν στοιχειοθετείται υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων θα σημαίνει διακοπή

της δίκης και απόλυση τους.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Ανδρέας Γρηγορίου Κασάπης, ο Αναστάσιος Κρασοπούλης, η Ελλη Σκορδέλλη και ο Γρηγόρης Ξενοφώντος. Κατά τη σημερινή δικάσιμο, το Δικαστήριο απέρριψε αίτημα που υπέβαλε ο Δικηγόρος του Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης για κλήτευση δύο μαρτύρων και επανακλήτευση τρίτης μάρτυρος.

Ζητώντας να κλητευθούν για αντεξέταση με βάση των άρθρο 26 που ρυθμίζει την εξ ακοής μαρτυρία ο Πάμπος Σάκκος και Δώρος Σωφρονίου, είπε πως η αντεξέταση των μαρτύρων αυτών θα συμβάλει στην καλύτερη απονομή της δικαιοσύνης.

Επιχειρηματολογώντας επί του αιτήματος για κλήτευση του Σάκκου, ο κ. Βραχίμης είπε πως ο υπό προστασία, κύριος μάρτυρας κατηγορίας Θεοφάνης Χατζηγεωργίου είπε στο Δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεχόταν απειλές για χρηματικές οφειλές από τον Σάκκο και για αυτό η υπεράσπιση θέλει να αντεξετάσει τον άνθρωπο αυτό ως πρωτογενή πηγή των απειλών.

Ζητώντας την κλήτευση του Δώρου Σωφρονίου, ο κ. Βραχίμης είπε πως ο Επικεφαλής των Ανακρίσεων Θωμάς Ευθυμίου κατά τη μαρτυρία του αναφέρθηκε σε συνάντηση του ανακριτή με τον Σωφρονίου μετά την κατάθεση που αυτός έδωσε στις ανακριτικές αρχές και ως εκ τούτου η υπεράσπιση θέλει να εξετάσει το μάρτυρα επί της πρόσθετης αυτής μαρτυρίας.

Η δικηγόρος της Δημοκρατίας Ελενα Κλεόπα υποβάλλοντας ένσταση για την κλήτευση του Σάκκου είπε πως η κλήτευση δεν εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 26 για την εξ’ ακοής μαρτυρία, καθώς σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο Γρηγόρης Ξενοφώντος είπε στον Χατζηγεωργίου ότι απειλείτο από το Σάκκο και άρα η πηγή προέλευσης της μαρτυρίας του Φάνου Χατζηγεωργίου δεν είναι ο Σάκκος και η κλήτευσή του δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς απονομής δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά το Σωφρονίου, η κ. Κλεόπα είπε πως η κατάθεση του δεν αποτελεί παραδεκτό μαρτυρικό υλικό που κατέθεσε στο Δικαστήριο η κατηγορούσα αρχή και ως εκ τούτου εάν η υπεράσπιση επιθυμεί τη μαρτυρία του να τον κλητεύσει η ίδια ως μάρτυρα.

Το Δικαστήριο με ενδιάμεση απόφασή του, που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Χάρης Σολομωνίδης απέρριψε τα αιτήματα του κ. Βραχίμη, λέγοντας πως ο Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στο Σάκκο κατά την αντεξέταση του στις επίμονες ερωτήσεις του κ. Βραχίμη και έτσι δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 26(1) για την εξ’ ακοής μαρτυρία.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου είπε, επίσης, ότι η κατάθεση του Σοφρωνίου δεν αποτελεί μέρος της υπόθεσης της κατηγορούσας αρχής, δεν τίθεται θέμα εξ ακοής μαρτυρίας και ως εκ τούτου θέμα κλήτευσης του.

Keywords
Αναζητήσεις
παμπος σακκος, apopira fonoy pampos sakkos
Τυχαία Θέματα