Η επιστροφή της Αμμοχώστου ευκαιρία για επίδειξη καλής θέλησης Τουρκίας, δηλώνει ο ΥΠΑΜ

18:51 16/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η επιστροφή της Αμμοχώστου αποτελεί ευκαιρία για την Τουρκία να δώσει κάποια δείγματα καλής θέλησης για λύση του Κυπριακού.

Αυτό δήλωσε απόψε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ιεράς Μονής Κύκκου, στον Αρχάγγελο.

«Στη αποψινή εκδήλωση εκφράζεται η πεποίθηση και η βαθύτερη ελπίδα της κυπριακής πολιτείας και ολόκληρου του κυπριακού λαού», ανέφερε.

H πρόταση, πρόσθεσε, «της δικής μας πλευράς, που αφορά

στην απόδοση της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου στους κατοίκους της, αποτελεί πόθο ετών».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας «αυτή είναι μια ευκαιρία για την Τουρκία να δώσει κάποια δείγματα καλής θέλησης για λύση του Κυπριακού».

«Η επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, θα είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, το οποίο θα αποδείξει εμπράκτως ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εισέλθει στον νέο γύρο συνομιλιών, με πραγματική βούληση για εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον Απόστολο Βαρνάβα ο κ. Φωτίου είπε ότι το παράδειγμά του «οφείλει να γίνει φάρος στις ανθρώπινες σχέσεις, ειδικότερα στις δύσκολες συνθήκες, τι οποίες διάγει σήμερα ο λαός μας».

«Η οικονομική κρίση έχει αφήσει το στίγμα της σε κάθε πτυχή της ζωής μας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «προκαλεί φθορά και κατάπτωση στη διάθεση με κοινωνικές διαστάσεις».

Εξέφρασε τη θέση ότι «οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού τις αξίες, τις αρχές και τις Ελληνορθόδοξες παρακαταθήκες μας».

«Ανασυγκροτούμε δυνάμεις και σε πλαίσιο συλλογικού πνεύματος, σύμπνοιας και αλληλεγγύης, επικεντρωνόμαστε στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει. Στους σχεδιασμούς μας για ανατροπή των αρνητικών δεδομένων και επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης, για ευημερία και πρόοδο του λαού μας», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα