Εκδήλωση στη Βιέννη για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την Τουρκία

17:52 16/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Πρεσβεία της Κύπρου στη Βιέννη, διοργάνωσε πρόσφατα σε συνεργασία με την Εταιρεία Φιλίας Κύπρου – Αυστρίας, εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία περιλάμβανε μουσικό πρόγραμμα και έκθεση φωτογραφίας υπό τον τίτλο «Ανθρώπινα Δικαιώματα – Η περίπτωση της Κύπρου»

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα στην εκδήλωση,

η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία, απεύθυναν χαιρετισμούς ο Πρεσβευτής της Κύπρου στη Βιέννη Κώστας Παπαδήμας, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Φιλίας Κύπρου – Αυστρίας Peter Linnert και ο Πρέσβης Erwin Kubesch, ως εκπρόσωπος του αυστριακού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα από δύο μέλη του «Εργαστηρίου Εγχόρδων», την Κλειώ Καρπασίτη και την Αννίσια Ιακώβου, οι οποίες ερμήνευσαν έργα των Paganini, Wieniawski Σκαλκώτα κ.α. σε διασκευή για βιολί. Στη συναυλία παρέστη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εργαστηρίου, γνωστός και καταξιωμένος Κύπριος βιολονίστας και μουσικοπαιδαγωγός Ματθαίος Καριόλου.

Στη συνέχεια οι 50 προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας του ΓΤΠ «Ανθρώπινα Δικαιώματα – Η περίπτωση της Κύπρου», η οποία αποτελείται από 21 φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν έργα Κυπρίων ζωγράφων (Αδαμάντιος Διαμαντή, Τηλέμαχος Κάνθος, Γιώργος Σκοτεινός, Ανδρέας Λαδόμματος, Χαμπής Τσαγγάρης) που εμπνεύστηκαν από το κυπριακό δράμα.

Τα εκθέματα συνοδεύονταν με κείμενα παρμένα από αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, που αναφέρονται στα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπάτηση τους στην Κύπρο από την Τουρκιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα