Εξέταση των προβλημάτων του ΣΙΚΑΠ από κόμματα στην Πάφο

17:58 16/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τους επαρχιακούς γραμματείς ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ συναντήθηκε το ΔΣ ΣΙΚΑΠ και εξέτασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κέντρα αναψυχής της Πάφου. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων αλλά και ανάλυση των προβλημάτων, με σκοπό την προώθησή τους προς επίλυση.

Ο ΣΙΚΑΠ έδωσε επιστολή και στους τέσσερις επαρχιακούς μέσω της οποίας αναλύει τα προβλήματα

που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Πάφου , ανάμεσα στα οποία το θέμα του «all inclusive».

Μέσα από πολύχρονους αγώνες για τουλάχιστον μείωση των ποσοστών που επισκέπτονται τα ξενοδοχεία κλειστού τύπου δεν βρήκαμε ανταπόκριση, αναφέρει ο ΣΙΚΑΠ Πάφου σε ανακοίνωση του και εισηγείται όπως, το κράτος επιβάλει στις ξενοδοχειακές μονάδες που επιχορηγεί με οποιοδήποτε τρόπο την σταδιακή απελευθέρωση δωματίων για τακτικούς πελάτες, το άνοιγμα των αιθέρων και για το αεροδρόμιο Πάφου, ούτως ώστε, να έρχονται στον διεθνή μας αερολιμένα κι άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και επίσης να δοθεί η δυνατότητα από τον ΚΟΤ για λειτουργία μικρών ευέλικτων ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, χωρίς την υποχρέωση δημιουργίας χώρων ψυχαγωγίας.

Με αυτούς τους τρόπους, προσθέτει στην ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Φύτος Θρασυβούλου ευελπιστεί ότι θα μπορέσει να προσελκύσει τουρισμό που θα μπορεί να διακινείται και να ξοδεύει σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πάφου.

Επίσης το ΔΣ του ΣΙΚΑΠ προτείνει την δημιουργία Κέντρου πληροφοριών ΣΙΚΑΠ στην περιοχή Δημοτικά Μπάνια.

Ο ΣΙΚΑΠ ζητά όπως το αίτημα του που έχει απορριφθεί από την διαχειριστική επιτροπή του Δήμου Πάφου, επανεξεταστεί .

Όσον αφορά το θέμα των φορολογιών από τον Δήμο Πάφου ο κ Θρασυβούλου υπογραμμίζει πως επικρατεί ένα αλαλούμ, αφού δεν υπάρχει δίκαιη κατανομή κόστους. Με επανειλημμένες τοποθετήσεις του συνδέσμου, προσθέτει στην ανακοίνωση του ο ΣΙΚΑΠ, έχει αναδείξει το θέμα αλλά δυστυχώς, τόσο οι υπηρεσιακοί του Δήμου όσο και το Δημοτικό συμβούλιο φαίνεται να αδυνατούν να λειτουργήσουν μια δίκαιη πολιτική για όλα τις επιχειρήσεις του κλάδου μας.

Σε σχέση με το θέμα τερματικού λεωφορείων ΟΣΥΠΑ, ο ΣΙΚΑΠ αναφέρει μέσω της ανακοίνωσης του ότι έχει ταχθεί ενάντια στον τερματικό σταθμό ο οποίος βρίσκεται στο λιμάνι «και έχει διαφανεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υποβαθμιστεί οι υπόλοιπες περιοχές εκτός από την Ποσειδώνος και το λιμάνι».

Keywords
Τυχαία Θέματα