Η ΕΚΤ θα δράσει όταν είναι απαραίτητο, δήλωσε εκτελεστικό μέλος της Τράπεζας

18:52 12/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπερασπίστηκε την Τετάρτη την απόφασή της να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια αυτό το μήνα, λέγοντας ότι έχει μια «σαφή εικόνα» της κατάστασης και θα δράσει όταν είναι απαραίτητο.

“Έχουμε μια σαφή εικόνα της κατάστασης και θα ενεργήσουμε όταν είναι απαραίτητο”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Peter Praet.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΕΚΤ

έχει δεχθεί πίεση να μην χαλάρωση περαιτέρω τις νομισματικές συνθήκες για αποφυγή του αποπληθωρισμού στις 18 χώρες που μοιράζονται το ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ τον περασμένο μήνα, η ΕΚΤ διατήρησε τα βασικά της επιτόκια σταθερά στα σημερινά χαμηλά επίπεδα όλων των εποχών εν μέσω των δειλών ενδείξεων για ανάκαμψη της Ευρωζώνης.

Ο κ. Praet επέμεινε ότι ήταν πολύ νωρίς για να κατηγορηθεί η ΕΚΤ ότι είναι «πίσω από την στροφή” και ότι υποτιμά τους κινδύνους του αποπληθωρισμού.

Το εκτελεστικό μέλος του ΔΣ επέμεινε ότι η επικοινωνιακή πολιτική της ΕΚΤ είναι «ισορροπημένη» και ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν θα πρέπει να επιτρέψουν στους εαυτούς τους να ανησυχούν από συγκυριακά φαινόμενα και να περιμένουμε μια αντίδραση από κάθε νέα εξέλιξη.

Ο κ. Praet υποστήριξε ότι η μελλοντική δημοσίευση των πρακτικών των συνεδριάσεων της ΕΚΤ θα συμβάλει στη μείωση του «θορύβου στις αγορές”.

«Τα πρακτικά θα είναι ένας τρόπος για να επικοινωνούν, να δίνουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και να δείξουν πώς συζητούμε με συνεκτικό τρόπο», στο ΔΣ της ΕΚΤ, σημείωσε.

Η ΕΚΤ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε θα ξεκινήσει τη δημοσίευση των πρακτικών των συνεδριάσεων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα