Η ΕΔΕΚ ζητά δημοψήφισμα για τις προτάσεις του Προέδρου στο Κυπριακό

14:05 1/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΔΕΚ θα είναι έτοιμη να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και με σαφήνεια για τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη μετά τη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Σοφοκλής Σοφοκλέους , εκφράζοντας, παράλληλα, τη θέση της ΕΔΕΚ για την

ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για προτάσεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Κυπριακό.

Σε δηλώσεις στα γραφεία της ΕΔΕΚ, μετά τη συνάντηση με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων και κληθείς να σχολιάσει τα όσα μεταδίδονται από τη Νέα Υόρκη, ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι «είναι φρόνιμο να αναμένουμε τη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ».

Πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι ανησυχούμε γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν φαίνεται έτοιμος να αποσύρει τις απαράδεκτες, γενναιόδωρες προσφορές της εκ περιτροπής προεδρίας, της σταθμισμένης ψήφου, της αποδοχής παραμονής 50 χιλιάδων εποίκων αλλά και τις δικές μας θέσεις όπως έχουν κατατεθεί για το περιουσιακό».

Επίσης, συνέχισε, «ανησυχούμε και εύλογα τίθεται ένα ερώτημα γιατί ο ΟΗΕ προχώρησε σε εκ τους σύνεγγυς συνομιλίες με πρώτο ρόλο και λόγο στον κ. Ντάουνερ και στον κ. Πάσκοε».

Ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι «θα είμαστε έτοιμοι να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα και με σαφήνεια όταν θα έχουμε πλήρη εικόνα μετά τη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ».

Η θέση της ΕΔΕΚ, πρόσθεσε, είναι ότι με την επιστροφή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει «να προχωρήσει σε δημοψήφισμα και να θέσει στο λαό ένα σημαντικό ερώτημα, εάν δηλαδή αποδέχεται ή απορρίπτει την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο».

«Αν αποδέχεται ή απορρίπτει τις θέσεις όπως έχουν κατατεθεί για το περιουσιακό όπως επίσης και της αποδοχής παραμονής 50 χιλιάδων εποίκων. Τότε στην πράξη θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ενότητα που είναι και το ζητούμενο»

«Δεν συναινούμε στο λάθος», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα