Η ΕΔΕΚ θα στηρίξει πολιτικές για επανατοποθέτηση Κυπριακού-ανάπτυξη, λέει ο Γ. Ομήρου

19:46 12/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ΕΔΕΚ θα στηρίξει πολιτικές για επανατοποθέτηση του Κυπριακού και ανάπτυξη, ενώ θα αντιταχθεί σε μνημονιακές πολιτικές που ακρωτηριάζουν την εθνική κυριαρχία και βαθαίνουν την ύφεση, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Μιλώντας σε Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στο Δάλι, για αποτίμηση των αποτελεσμάτων στις προεδρικές εκλογές, ο κ. Ομήρου

είπε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών έχει αποδείξει την ορθότητα των πολιτικών επιλογών της ΕΔΕΚ, καθώς και τις πρόσθετες ευθύνες που επωμίζεται το κόμμα στον ενδιάμεσο χώρο.

Είπε επίσης ότι το αποτέλεσμα ανέδειξε τη συνέπεια του Κινήματος «που δεν μπήκε στη λογική των συναλλαγών και προσαρμογής των θέσεων του για νομή εξουσίας», ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να πολιτεύεται με συνέπεια, στη βάση αρχών, με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού.

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα στηρίξουμε πολιτικές με τις οποίες συμφωνούμε. Πολιτικές για ουσιαστική επανατοποθέτηση του Κυπριακού που θα βγάζει από το σημερινό αδιέξοδο και θα θέτει την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της», είπε ο κ. Ομήρου.

Πρόσθεσε ότι η ΕΔΕΚ θα επιμείνει σε αναδιαμόρφωση της στρατηγικής στο εθνικό θέμα, ώστε να τοποθετείται στην ορθή βάση της εισβολής, κατοχής και παραβίασης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

Είπε, επίσης, ότι θα στηρίξει πολιτικές για την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για κοινωνική συνοχή και για γρήγορη έξοδο από μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

«Θα αντιταχθούμε και θα αγωνιστούμε για αποτροπή εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θα φορτώνουν τα βάρη στους μη προνομιούχους και θα στρέφονται σε μονόπλευρη λιτότητα και εξουθενωτική δημοσιονομική πειθαρχία», είπε ο κ. Ομήρου.

Συνέχισε λέγοντας ότι η ΕΔΕΚ θα αντιταχθεί σε μνημονιακές πολιτικές που θα βαθαίνουν την ύφεση, θα τροφοδοτούν την ανεργία και θα ακρωτηριάζουν την εθνική μας κυριαρχία.

Η ΕΔΕΚ διαβεβαιώνει το λαό μας ότι θα δώσει το παρών της στη νέα περίοδο και θα καταθέσει όλες της τις δυνάμεις για την εθνική δικαίωση, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανάπτυξη και την κοινωνική προκοπή, κατέληξε ο κ. Ομήρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα