Η ΕΔΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να καταγγείλει τις βρετανικές πτήσεις προς κατεχόμενη Τύμπου

14:54 26/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ευθεία υπονόμευση της νομιμότητας, της κυριαρχίας και της διεθνούς προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτηρίζει η ΕΔΕΚ τη δρομολόγηση αεροπορικών πτήσεων από την Βρετανία προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Σε δήλωση του ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης κάλεσε την Κυβέρνηση να προβεί σε σχετικές καταγγελίες τόσο προς την βρετανική κυβέρνηση όσο και

προς τις διεθνείς και ευρωπαϊκές αεροπορικές αρχές.

Ενδεχόμενο χρησιμοποίησης βρετανικών βάσεων για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας
—————-
Σε σχέση με το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης βρετανικών βάσεων για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας, ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ δήλωσε ότι υλοποίηση της φημολογούμενης πρόθεσης χρησιμοποίησης των βρετανικών βάσεων ως ορμητηρίου για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας θα αποτελεί παρανομία καθώς, όπως εξήγησε, θα παραβιάζει την Συνθήκη εγκαθίδρυσης.

«Πέραν τούτου, η χρησιμοποίηση των βρετανικών βάσεων για αεροπορικές επιχειρήσεις θα εμπλέξει την Κύπρο σε περιπέτειες, αφού αντί παράγοντας σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας θα αποτελέσει παράγοντα πολεμικής εμπλοκής», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την Κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα, προειδοποιώντας Βρετανία και ΗΠΑ ότι αντιτίθεται στην χρησιμοποίηση, κατά οποιονδήποτε τρόπο, των βρετανικών βάσεων σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα