Η “Διαφάνεια Κύπρος” καλεί σε διερεύνηση ισχυρισμών διαφθοράς

11:50 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η “Διαφάνεια Κύπρος” σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι “ως μέλος της διεθνούς οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς από τους διάφορους ισχυρισμούς που είδαν τα φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες αναφορικά με πράξεις διαφθοράς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από πολιτικούς και υποψηφίους για την προεδρία της Κυπριακής Προεδρίας”.

Ο τόπος μας βρίσκεται στο στόχαστρο διαφόρων ξένων κέντρων που προσπαθούν να πλήξουν την αξιοπιστία του πλαισίου διακυβέρνησης μας και ισχυρισμοί

όπως τους πιο πάνω, αναφέρεται, ισχυροποιούν τις θέσεις αυτών των κέντρων όσο αβάσιμες και να είναι.

“Γι’ αυτό το λόγο οι διάφορες εμπλεκόμενες αρχές (π.χ. Γενική Εισαγγελία, Ελεγκτική Υπηρεσία, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΜΟΚΑΣ, κ.λπ.) θα πρέπει άμεσα να ενεργούν και αυτόβουλα να προβαίνουν σε διερεύνηση αυτών των ισχυρισμών ούτως ώστε, είτε να επιβεβαιώνουν τους εν λόγω ισχυρισμούς και οι ένοχοι να καταδικάζονται παραδειγματικά, είτε να επιβεβαιώνεται επίσημα το αβάσιμο των εν λόγω ισχυρισμών. Την ίδια στιγμή, τα δημόσια πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο των συγκεκριμένων ισχυρισμών, οφείλουν και θα πρέπει άμεσα να δίνουν πειστικές απαντήσεις προς το κοινό”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

“Η απάθεια και η αδράνεια αυτών των φορέων δυστυχώς επιβεβαιώνει τους διάφορους ισχυρισμούς και καταγγελίες που ακούμε τόσο έντονα τον τελευταίο καιρό και τους καταστεί συνένοχους στο συνεχή διασυρμό της Κύπρου”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα