Ξεκάθαρο μήνυμα και όχι “πόλεμο νομισμάτων” ζητά από τους G20 το IIF

10:44 12/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι Υπουργοί Οικονομικών των G20 θα πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τις χρηματοπιστωτικές αγορές αυτή την εβδομάδα ότι συντονίζουν τις πολιτικές τους και να μην εμπλακούν σε ένα “πόλεμο νομισμάτων”, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τίμ Άνταμς.

Ο κ. Άνταμς, Διευθύνων Σύμβουλος του IIF, είπε ότι, χωρίς ένα κοινό μήνυμα κατά τη συνάντηση των G20

στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα για να ηρεμήσουν οι αγορές, η μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστεί.

“Αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει ένα κομμάτι του μηνύματος κενό και αυτό το κενό στο μήνυμα συμπληρώνεται από αυτόν που διαθέτει το μικρόφωνο σε μια συγκεκριμένη εβδομάδα”, είπε ο κ. Άνταμς, ο οποίος διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ για διεθνείς υποθέσεις κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Προέδρου Τζορτζ Μπους.

“Νομίζω ότι οι αγορές είναι νευρικές σε σχέση με τις νομισματικές αντιπαραθέσεις, επειδή αισθάνονται ότι δεν λαμβάνουν σαφή μηνύματα από τους πολιτικούς. Εάν αυτό ξεκαθαρίσει αυτή την εβδομάδα, οι χαράκτες πολιτικής θα πρέπει να εξηγήσουν επί μακρό τι κάνουν, πώς το κάνουν αυτό, καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις”.

Η Ομάδα των Επτά πλουσιότερων χωρών στον κόσμο αναμένεται να εκδώσει κοινή δήλωση αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συνάντησης των G20 στη Μόσχα επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους να “καθοριστεί αγορά” συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Οι εντάσεις σε σχέση με τα νομίσματα δημιουργήθηκε από την επιθετική επεκτατική νομισματική πολιτική της Ιαπωνίας, η οποία αποδυνάμωσε απότομα το γεν, προωθώντας ανησυχίες στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επίσης, ο κ. Άνταμς απέρριψε την ιδέα ότι οι τρέχουσες εντάσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες αποτελούν “πόλεμο νομισμάτων”, αλλά μάλλον “μια μικρή αντιπαράθεση” μεταξύ των χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα