Η Χρυσή Μπάλα στον Ρονάλντο!

21:42 13/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο για δεύτερη φορά στην καριέρα του πήρε τη «Χρυσή Μπάλα» και την αφιέρωσε στη μνήμη του Εουσέμπιο – Την… πλάτη του Πορτογάλου είδε για πρώτη φορά ο Μέσι αλλά και ο Ριμπερί – Κορυφαίος προπονητής ο Χάινκες, καλύτερο γκολ του Ιμπραΐμοβιτς.

Τελευταία χρονικά δόθηκε η «Χρυσή Μπάλα» με τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να κρατά την… ανάσα του ως τις 21:02 το βράδυ, όταν και ανακοινώθηκε πως για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Κριστιάνο

Ρονάλντο έγινε ο κάτοχος του κορυφαίου ατομικού βραβείου στον κόσμο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ ανέβηκε στην σκηνή μαζί με τον γιο του, ήταν εμφανώς συγκινημένος και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν ο Σεπ Μπλάτερ μαζί με τους Πελέ και Πλατινί του παρέδωσαν το βραβείο το οποίο είχε πάρει ξανά το 2008 όταν ακόμα αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτή ήταν και η δεύτερη φορά που ο Λιονέλ Μέσι αναγκάστηκε να δει την… πλάτη του Πορτογάλου σούπερ σταρ, αφού συνήθως ο Αργεντινός ήταν αυτός που έπαιρνε… σπίτι του τη «Χρυσή Μπάλα», κατακτώντας την τέσσερις φορές σερί από το 2009 μέχρι και φέτος που ο Ρονάλντο έκανε την… ανατροπή. Αυτός που δικαιούται, ωστόσο, βάσει τίτλων που κατέκτησε μέσα στο 2013, να αισθάνεται αδικημένος, είναι ο Φρανκ Ριμπερί ο οποίος έφτασε στην… πηγή της τριάδας αλλά είδε τον Κριστιάνο να πίνει το «νερό» της ανάδειξής του σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη.

«Πρώτα από όλα πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, τόσο στην ομάδα μου όσο και στην Εθνική. Χωρίς τις προσπάθειές τους αυτό δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα. Ειμαι πολύ χαρούμενος, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις αυτό το βραβείο», είπε αρχικά ο δακρυσμένος Κριστιάνο Ρονάλντο και πρόσθεσε: «Όλοι όσοι ήταν δίπλα μου, έχουν τις ευχαριστίες μου. Η σύζυγός μου, οι φίλοι μου, ο γιος μου. Είναι πολύ συναισθηματική στιγμή για εμάς. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ευχαριστώ τους πάντες». Στη συνέχεια, ο Ρονάλντο αφιέρωσε το βραβείο του στον Εουσέμπιο με τους Πελέ και Πλατινί να τον αγκαλιάζουν στοργικά αφού ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος!

Πριν από την ανάδειξη του Κριστιάνο Ρονάλντο ως κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πλανήτη για το 2013 είχαν προηγηθεί και άλλες βραβεύσεις από τη FIFA, ενώ όλη η εκδήλωσε έγινε σε… βραζιλιάνικο κλίμα ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 που θα γίνει στη «χώρα του καφέ». Κορυφαία παίκτρια στον κόσμο, για πρώτη φορά μετά από πέντε σερί χρονιές, δεν ανακηρύχθηκε η Μάρτα από τη Βραζιλία αλλά η Ναντίν Άνγκερερ. Η 35χρονη Γερμανίδα τερματοφύλακας πήρε τη… γυναικεία χρυσή μπάλα, χάρη κυρίως στην εξαιρετική της απόδοση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος όπου έπιασε δυο πέναλτι στο 1-0 επί της Νορβηγίας που έδωσε στην Εθνική της το τρόπαιο.

Όπως αναμενόταν, κορυφαίος προπονητής για το 2013 ανακηρύχθηκε ο Γιουπ Χάινκες που… σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του με την τρομερή Μπάγερν Μονάχου. Πρωτάθλημα και Κύπελλο στη Γερμανία αλλά κυρίως το Champions League, ήρθαν να φέρουν την ύψιστη διάκριση για τον Γερμανό προπονητή στο φινάλε της καριέρας του. Αντίστοιχα, κορυφαία προπονήτρια για τη χρονιά που πέρασε αναδείχθηκε η Σίλβια Νέιντ, η οποία οδήγησε τη Γερμανία στην κατάκτηση του Euro. Επίσης, κορυφαίο γκολ του πλανήτη ήταν αυτό του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τη Σουηδία κόντρα στην Αγγλία, με τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν να παίρνει το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας».

Στο ξεκίνημα της διαδικασίας είχε αναδειχθεί και η κορυφαία ενδεκάδα του πλανήτη για το 2013, με τους Νόιερ, Λαμ, Τιάγκο Σίλβα, Σέρχιο Ράμος, Ντάνι Άλβες, Τσάβι, Ινιέστα, Ριμπερί, Ρονάλντο, Μέσι και Ιμπραΐμοβιτ να τη συντελούν.

Η FIFA θέσπισε φέτος και κάποια ειδικά βραβεία, πέρα από αυτό του Fair Play το οποίο δόθηκε στην Ομοσπονδία του Αφγανιστάν καθώς κατάφερε να «κατεβάσει» την Εθνική ομάδα της χώρας σε επίσημους αγώνες μετά από δέκα χρόνια, με τους Αφγανούς να παίρνουν και το τρόπαιο σε τουρνουά για τη Νότια Ασία. Τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στον αθλητισμό δόθηκε στον πρώην πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, αλλά και στον Πελέ, ο οποίος στα χρόνια της δικής του… βασιλείας δεν μπορούσε να κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα», καθώς τότε απονεμόταν μόνο σε Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές…

onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα