Η LIBE υιοθέτησε έκθεση του Κ. Τριανταφυλλίδη για την αλληλεγγύη στον τομέα του ασύλου

20:42 10/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η έκθεση του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Κυριάκου Τριανταφυλλίδη για την αλληλεγγύη στο τομέα του ασύλου υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή, η έκθεση και η υιοθέτηση της “στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη για τον τρόπο μέσα από τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη στον τομέα του ασύλου μέσω μιας σειράς συγκεκριμένων προτάσεων ώστε να μετουσιωθεί

η αρχή αυτή σε πράξη.

«Το μήνυμά μας είναι απλό, οι προσδοκίες μας είναι σαφείς, και τώρα περιμένουμε και από την Επιτροπή συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις καθώς είναι καιρός το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου να πλαισιωθεί από πραγματική και αποτελεσματική αλληλεγγύη και από δίκαιη κατανομή των ευθυνών προς όφελος των κρατών μελών και πρωτίστως σε όφελος των προσφύγων», πρόσθεσε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή , νωρίτερα η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου παρουσίασε στην Επιτροπή τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας στον τομέα της δικαιοσύνης και των εσωτερικών υποθέσεων, δηλώνοντας ρητά πως “η αλληλεγγύη θα πρέπει να έχει περιεχόμενο και να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική για τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν δυσανάλογες προς το μέγεθος και τις δυνατότητες τους πιέσεις”.

Η κ. Μαύρου αναφέρεται, πρόσθεσε ότι “η Κυπριακή Προεδρία θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου για ένα κοινό πλαίσιο με ειλικρινή και έμπρακτη αλληλεγγύη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα