Συνάντηση κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα ζητά ο ΣΕΒ – Σε γενική απεργία θα προχωρήσει η ΓΣΕΕ

20:12 10/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, προτείνοντας να συζητηθούν όλα τα υφιστάμενα εργασιακά θέματα.

Ο ΣΕΒ προτείνει ως ημερομηνία της συνάντησης της 17 Ιουλίου. Στην πρόσκληση την οποία υπογράφουν οι κ Δασκαλόπουλος και Κυριαζής, αναφέρεται ότι «έχει έρθει πράγματι η ώρα να συζητήσουμε όλα τα υφιστάμενα ζητήματα και προβλήματα στο πλαίσιο

της σημερινής σκληρής πραγματικότητας, με γνώμονα τα αληθινά συμφέροντα των εργαζομένων, των ανέργων και των επιχειρήσεων».

Στη συνάντηση έχουν κληθεί και οι πρόεδροι του ΣΕΤΕ και του ΣΕΛΠΕ «προκειμένου, όπως αναφέρεται, να εξασφαλίσουμε μία όσο το δυνατόν ευρύτερη κοινωνική εκπροσώπηση, πέραν των θεσμικών εταίρων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Την ίδια στιγμή η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε την απόφαση της να προχωρήσει σε γενική απεργία, με ανοιχτή ημερομηνία, καθώς και συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 8 Σεπτέμβρη. «Άμεση κατάργηση των επαχθών όρων του μνημονίου» ζήτησε ο ΓΓ της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος τόνισε «ότι κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει μέσα στη βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τους εργαζόμενους». Παράλληλα η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τους προέδρους των ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ καλεί σε διάλογο προκειμένου να επικαιροποιηθεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα