Γιώργος Περδίκης:Να ψηφιστεί από τη Βουλή η νομοθεσία για λειτουργία των πρατηρίων πετρελαιοειδών

16:23 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επί τόπου επιθεώρηση στο πρατήριο στο οποίο εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη διαρροή καυσίμων στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λάρνακα, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Ο κ. Περδίκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα μέτρα που έχει λάβει για αντιμετώπιση του προβλήματος ο Δήμος Λάρνακας, είπε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και σημείωσε πως θα πρέπει σύντομα να ολοκληρωθεί η νομοθεσία που αφορά τη λειτουργία των πρατηρίων πετρελαιοειδών

και βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας και να πάει στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση.

Ανέφερε ότι «δεν υπάρχει θέμα φόβου και πανικού για τον κόσμο αφού τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή και η Τοπική Αρχή έχει δράσει ακαριαία και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα. Οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα γι’ αυτό και καλούμε τα αρμόδια τμήματα της κυβέρνησης να βοηθήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση να ολοκληρώσει τις έρευνες της γιατί έχει δεμένα τα χέρια της, δεν μπορεί να προχωρήσει».

Σε ερώτηση τι πρέπει να γίνει ο κ. Περδίκης απάντησε πως «αυτό που χρειάζεται είναι να κάνει τις απαραίτητες εκείνες ενέργειες όπως το διάταγμα αναστολής εργασιών του πρατηρίου εάν δεν υπάρχουν πορίσματα από τις έρευνες. Πρέπει να υπάρξει συνεργασία, γρήγορες και σωστές ενέργειες ενώ θα πρέπει να δείξουν και μια ευελιξία οι κυβερνητικές υπηρεσίες».

Πρόσθεσε πως «υπάρχει μια συγκεκριμένη υποψία από πού προήλθαν τα καύσιμα αλλά επί του παρόντος δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Με την ευκαιρία αυτή και επειδή υπάρχει ένα τεράστιο νομικό κενό γύρω από τη λειτουργία των πρατηρίων σε παγκύπρια βάση. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας υπάρχουν 20 πρατήρια στο Δήμο Λάρνακας, 18 από αυτά τα πρατήρια έχουν πάρει άδεια λειτουργίας παράτυπα, δύο λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας και πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοστεί η παρούσα νομοθεσία» είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Περδίκης είπε ότι το πρατήριο στο οποίο φαίνεται ότι υπάρχει διαρροή καυσίμων «λειτουργεί νόμιμα. Το γενικό πρόβλημα της λειτουργίας των πρατηρίων πετρελαιοειδών που έχει συζητηθεί και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πρέπει να αναδειχθεί και να επιλυθεί. Υπάρχει μια νέα νομοθεσία που βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, εκκρεμεί τους τελευταίους 6 μήνες, πρέπει αυτή η νομοθεσία να ολοκληρωθεί να έρθει στη Βουλή να ψηφιστεί για να έχουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο λειτουργίας και ελέγχου των πρατηρίων».

Εάν συνέχισε ο Βουλευτής των Οικολόγων «υπήρχε αυτή η νομοθεσία ψηφισμένη θα μπορούσε ο Δήμος Λάρνακας να εφαρμόσει πολύ πιο άμεσα μέτρα όπως το άμεσο προσωρινό κλείσιμο του πρατηρίου για να μπορέσουν να γίνουν πιο γρήγορα και σωστά οι εργασίες του ελέγχου».

Ερωτηθείς εάν εξετάζεται η περίπτωση της δολιοφθοράς στο πρατήριο όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του, ο κ. Περδίκης εξέφρασε

Keywords
Τυχαία Θέματα