Συνάντηση ΔΗΣΥ-ΠΟΕΔ με αντικείμενο τη νέα σχολική χρονιά και την κρίση

15:22 5/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη άμεσης υλοποίησης της πρότασης του ΔΗΣΥ για εκπόνηση ειδικού σχεδιασμού στήριξης των άπορων μαθητών των δημοσίων σχολείων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, εκφράζει ο  Αντιπρόεδρος και Επίτροπος Παιδείας του Κόμματος Νίκος Τορναρίτης.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ με την ηγεσία της ΠΟΕΔ, στα γραφεία της Οργάνωσης στη Λευκωσία, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι «έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, με την οποία καλούμε το Υπουργείο Παιδείας

να στήσει το μηχανισμό εκείνο και στο Υπουργείο Παιδείας αλλά και στις σχολικές μονάδες, με τη συνδρομή των συνδέσμων γονέων, των σχολικών εφορειών και των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ούτως ώστε με λεπτότητα να εντοπιστούν όλοι οι άποροι μαθητές και να τύχουν της ανάλογης στήριξης».

«Δεν είναι δυνατόν και εύχομαι να μη δούμε εικόνες που είδαμε σε σχολεία της Ελλάδας», είπε και πρόσθεσε ότι «αυτός είναι και ο στόχος της πρότασης για την οποία ζητήθηκε η συνέργεια όλων για να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα».

Ανέφερε ότι όταν κατατέθηκε η πρόταση πριν από δύο μήνες είχε αγκαλιαστεί από όλα τα κόμματα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι  «δυστυχώς μέχρι στιγμής οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν έτυχαν οποιασδήποτε ενημέρωσης».

«Εύχομαι και ελπίζω», είπε, ότι «αυτός ο σχεδιασμός θα τεθεί σε λειτουργία από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, πράγμα το οποίο δεν βλέπω».

«Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και αυτό είναι ένα σοβαρότατο θέμα, το οποίο θα θέσω άμεσα στον Υπουργό Παιδείας», είπε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι «εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις μαθητών που χρειάζονται στήριξη και οπωσδήποτε αντιμετωπίζονται και από το προσωπικό του σχολείου και με διάφορους άλλους τρόπους».

«Είναι γεγονός ότι με την έξαρση της οικονομικής κρίσης αυτά τα περιστατικά αυξάνονται και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τα αντιμετωπίσουμε», είπε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με την ηγεσία της ΠΟΕΔ, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι σκοπός της συνάντησης ήταν η ανασκόπηση των προβλημάτων που παρουσιάζονται ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς «και να δούμε με ποίο τρόπο μπορούμε να τα επιλύσουμε».

Ο κ. Τορναρίτης είπε ότι, κατά τη συνάντηση, υπήρξε η κοινή διαπίστωση ότι «η φετινή χρονιά δεν είναι –καθόλου- όπως τις προηγούμενες.

Μέσα στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το δημόσιο σχολείο έρχονται να προστεθούν και τα πολλά προβλήματα που φέρνει μαζί της η οικονομική κρίση, είπε ο κ. Τορναρίτης, σημειώνοντας πως αυτό ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα.

«Εμείς, ως ΔΗΣΥ, υποστηρίζουμε ότι η οικονομική κρίση προέρχεται από τις σοβαρότατες ευθύνες της διακυβέρνησης Χριστόφια, η οποία δεν έλαβε τα μέτρα εκείνα που έπρεπε να λάβει, αλλά και από τη μεγάλη τρύπα του τραπεζικού συστήματος και τις μεγάλες ευθύνες αυτών που τις έχουν», είπε.

Γι’ αυτό, συνέχισε, «και ζητούμε μια πλήρη και καθαρή έρευνα όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, στο οποίο πρέπει να υπάρξει κάθαρση και όποιος έχει ευθύνη προφ

Keywords
Τυχαία Θέματα