Γ. Βασιλείου: Άμεσα να διοριστεί Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου

14:01 14/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη να γίνει κάθε τι δυνατόν ούτως ώστε άμεσα να διοριστεί ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, υπογράμμισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, σημειώνοντας πως το άτομο που θα επιλεγεί για αυτή τη θέση πρέπει να γνωρίζει τα τραπεζικά προβλήματα και την Κύπρο και όχι κάποιος που θα θελήσει να εφαρμόσει πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την κυπριακή οικονομία.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση που

είχε στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Βασιλείου είπε πως πρέπει επίσης να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα ενισχύσουν τον επιχειρηματικό τομέα, σημειώνοντας πως «η ανεργία είναι τεράστια και θα αυξηθεί αν δεν αντιμετωπιστούν τα θέματα άμεσα».

Ο κ. Βασιλείου είπε πως κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έγινε μια γενική ανασκόπηση θεμάτων και ανταλλαγή απόψεων «η οποία είναι πάντα χρήσιμη».

Ερωτηθείς για το θέμα της σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθηση πως «ένας από τους κύριους λόγους της ανησυχίας του κόσμου, της αβεβαιότητας που βλέπουμε να υπάρχει μεταξύ των επιχειρηματιών, της κρίσης που βλέπουμε να υπάρχει στο λιανικό εμπόριο και γενικά στη βιομηχανία και σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες είναι η συνεχιζόμενη αστάθεια και η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του τραπεζικού προβλήματος».

«Δεν μπορώ να δώσω συνταγές, ούτε θέλω να δώσω συνταγές. Δεν είναι η δουλειά μου», πρόσθεσε. Είπε πως ως παρατηρητής θέλει να τονίσει ότι «πρέπει να γίνει κάθε τι το δυνατόν ούτως ώστε άμεσα, εάν είναι δυνατόν, να κλείσει το ζήτημα. Δηλαδή να υπάρξει ένας σωστός Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, ένας άνθρωπος που να γνωρίζει τα τραπεζικά προβλήματα, και την Κύπρο όμως – όχι κάποιος που θα έλθει από τον ουρανό και που θα θελήσει να εφαρμόσει πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την κυπριακή οικονομία – και σε συνέχεια να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα ενισχύσουν τον επιχειρηματικό τομέα».

«Διότι η ανεργία είναι τεράστια, θα μεγαλώσει αν δεν αντιμετωπιστούν τα θέματα άμεσα. Άρα χρειάζεται σε κάθε τομέα να παρθούν τέτοιου είδους συγκεκριμένα μέτρα που θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει», πρόσθεσε ο κ. Βασιλείου.

Ερωτηθείς αν του έγινε κάποια κρούση να αναλάβει ο ίδιος, απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως δεν έχει καμία απολύτως πολιτική φιλοδοξία, ούτε θέλει κάποιου είδους θέση. «Ούτε θα ήταν σωστό μετά από ότι έκαμα ως τώρα για την Κύπρο», ανέφερε.

«Ταυτόχρονα ανησυχώ, αγωνιώ και αγαπώ αυτό τον τόπο και είμαι έτοιμος να βοηθήσω με κάθε τρόπο, φθάνει να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Δεν χρειάζομαι θέσεις όμως για αυτό», πρόσθεσε.

Είπε πως το ζήτημα είναι να εφαρμόσουμε τα πράγματα στην πράξη. «Έχει πολλούς νέους άξιους που μπορούν να κάμουν τη δουλειά τους», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα