Ολοκληρώνονται τα μεγάλα έργα στην πόλη, λέει ο Δήμαρχος Λεμεσού

17:01 16/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παρά τις σοβαρές δυσκολίες , τους περιορισμούς και τις μειώσεις σε κονδύλια ο Δήμος Λεμεσού συνέχισε την αναπτυξιακή του πορεία.

Αναλύοντας τα πεπραγμένα των δυο χρόνων του παρόντος δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου τόνισε ότι μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται η μαρίνα Λεμεσού, το παλιό λιμάνι, η αίθουσα επιβατών του νέου λιμανιού, η ανάπλαση του κέντρου της πόλης και το πολυλειτουργικό πάρκο στο παραλιακό μέτωπο, ολοκληρώνονται παρά το γεγονός ότι η τραπεζική κρίση τα επηρέασε σε μεγάλο βαθμό.

Ο

Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε πως εκ των έσω επήλθαν σημαντικές εξοικονομήσεις, με 30 % μείωση στο προσωπικό και στο εργατικό κόστος. Την ίδια στιγμή ο Ανδρέας Χρίστου σημείωσε πως, «ο Δήμος είναι σε θέση να καταβάλλει τις δόσεις των δανείων του, αλλά και να ολοκληρώνει τα έργα έστω και με καθυστέρηση».

Υπάρχουν και πολεοδομικά έργα βέβαια, όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας και η σύνδεση της Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό, που σύμφωνα με τον κ. Χρίστου , δεν μπορούν να ξεκινήσουν αφού δεν υπάρχουν κονδύλια για χρηματοδότηση τους.

Τα δυο τελευταία χρόνια ο προϋπολογισμός του Δήμου Λεμεσού έχει μειωθεί κατά 10 εκατομμύρια ευρώ και κατά 6 η κρατική του χορηγία , με ταυτόχρονη μείωση και των πραγματικών εισοδημάτων του.

Τα τελευταία δυο χρόνια, ανέφερε, υλοποιήθηκαν πολλά έργα, ενώ αναλήφθηκαν σημαντικές δράσεις όπως ανακατασκευή πεζοδρομίων, έργα ομβρίων υδάτων, ξανακτίστηκε ο ζωολογικός κήπος, ολοκληρώθηκε η γέφυρα της CYTA στον παραλιακό, έγιναν ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους που αναμένονταν για χρόνια, παραδόθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το αναψυκτήριο στο παραθαλάσσιο πολυλειτουργικό κέντρο, άνοιξε η κινητή καντίνα στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου , ενώ έγιναν σχέδια και τεχνικοί όροι για την μεγάλη αποβάθρα του παλιού λιμανιού.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λεμεσού, ετοιμάζονται προδιαγραφές και τεχνικοί όροι, για έργα με τη μέθοδο BOT, ενώ μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια ο δήμος ανέλαβε και υλοποίησε σημαντικές πρωτοβουλίες.

Ο Δήμος έχει λειτουργήσει επίσης ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εξώδικων κλήσεων, προχωρεί ο εξωραϊσμός της πρώτης δημοτικής αγοράς, η κατασκευή του τεχνητού υφάλου στην θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Λεμεσού, αποκτήθηκε σκάφος για καθαρισμό της θάλασσας, ενώ ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για δημιουργία του δρόμου των αστέρων..

Ακόμα στο Δήμο Λεμεσού αναπτύσσονται και διευρύνονται οι σχέσεις συνεργασίας με τις αδελφοποιημένες πόλεις , ενώ σημαντικές ήταν και οι δραστηριότητες που έχουν να επιδείξουν οι επιτροπές του Δήμου με ιδιαίτερη σημασία να δίδεται στην κοινωνική πρόνοια και τη στήριξη των άπορων συνανθρώπων μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα