Ευαγόρου: ‘Προκαλεί ‘αλλεργία’ σε Νεοφύτου και Παπαδόπουλο το διακρατικό δάνειο

14:42 13/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, αναφερόμενος στο θέμα του διακρατικού δανεισμού της Κύπρου από τη Ρωσία είπε ότι «το γνωστό δίδυμο του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου και του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Νικόλα Παπαδόπουλου επανήλθε επιμένοντας στις γνωστές εμμονές σχετικά

με την αδυναμία σύναψης του δανείου λόγω της προσφυγής στο Μηχανισμό Στήριξης».

Όπως είπε ο κ. Ευαγόρου, η στάση των Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλα Παπαδόπουλου «φαίνεται να αναδεικνύει την αλλεργία που τους διακατέχει στη σύναψη του διακρατικού δανείου λόγω προέλευσης».

«Είναι φανερό ότι η στάση που τηρούν αποτελεί ισχνή μειοψηφία στην κοινωνία και οι συνεχείς φόβοι που εκφράζονται είναι αβάσιμοι, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις».

Ο κ. Ευαγόρου είπε ότι «ο διακρατικός δανεισμός είναι κάτι που αφορά τα εμπλεκόμενα μέρη και δεν συγκρούεται σε καμία περίπτωση με τους κανόνες λειτουργίας των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης».

Ως ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Ευαγόρου, «αντικρίζουμε το διακρατικό δανεισμό με βάση την ουσία και το περιεχόμενο το οποίο αντανακλάται στους όρους δανεισμού».

Πρόσθεσε ότι «το διακρατικό δάνειο είναι θεμιτό, αφού θα ενισχύσει τη δυνατότητα μείωσης του βάρους που θα καλεστούν να αναλάβουν οι εργαζόμενοι και η πατρίδα μας».

Ο κ. Ευαγόρου ερωτηθείς για τυχόν εξελίξεις αναφορικά με το δάνειο από τη Ρωσία, είπε ότι «έχουν γίνει συγκεκριμένες δηλώσεις από ρωσικής πλευράς ότι αντικρίζεται θετικά και από κει και πέρα είναι θέμα χρόνου».

Keywords
Τυχαία Θέματα