«Διαπλοκή και εξυπηρέτηση συμφερόντων» στις Κυπριακές Αερογραμμές

14:12 13/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε «διαπλοκή και εξυπηρέτηση συμφερόντων» καθώς και «σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο προηγούμενο» αναφέρθηκε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις για την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για κρατική οικονομική αρωγή στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ο κ. Ευαγόρου είπε ότι με το Νόμο που ψήφισε πλειοψηφικά η Βουλή

«ευνοείται προκλητικά ο βασικός ανταγωνιστής των Κυπριακών Αερογραμμών που είναι η AΕGEAN».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στην υποχρεωτική υιοθέτηση από την Κυβέρνηση της πολιτικής των «ανοικτών αιθέρων», όπως προκύπτει από τον καινούργιο Νόμο.

Ο κ. Ευαγόρου δήλωσε ότι «η ‘κυβερνώσα Βουλή’ κατά τρόπο προκλητικό και απροκάλυπτα υποχρεώνει διά Νόμου την Κυβέρνηση να προχωρήσει και να υιοθετήσει πολιτική ‘ανοικτών αιθέρων’ για όσες αεροπορικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, δηλαδή την AEGEAN».

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου μια συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ευνοεί τόσο ξεδιάντροπα τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρείας και των μετόχων της».

Όπως είπε ο κ. Ευαγόρου, «πρόκειται δυστυχώς για συνειδητή ενέργεια ξεπουλήματος εθνικής κυριαρχίας στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων κάποιων ιδιωτών και εκείνων που κρύβονται πίσω τους».

Ο κ. Ευαγόρου σημείωσε ότι «η επιβολή της πολιτικής των ‘ανοικτών ουρανών’ αποτελεί τη χαριστική βολή και την ταφόπετρα των ΚΑ» και οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η ενέργεια θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο της εταιρείας».

Για την απόφαση της Ολομέλειας της Πέμπτης, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι η «‘κυβερνώσα Βουλή’ μέσω μιας νέας συγκυριακής πλειοψηφίας ξαναχτύπησε και πάλιν την Πέμπτη, δημιουργώντας αυτή τη φορά ένα νέο ιδιαίτερα επικίνδυνο προηγούμενο».

«Με λίγα λόγια η συγκυριακή πλειοψηφία της Βουλής ψήφισε νόμο διά του οποίου ανέλαβε ουσιαστικά την διοίκηση αν όχι και τη διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών», είπε ο κ. Ευαγόρου.

Δήλωσε ακόμα ότι «ενώ πριν μερικές βδομάδες ψήφιζαν άλλο Νόμο ώστε οι ημικρατικοί οργανισμοί και οι δημόσιες εταιρείες να είναι πραγματικοί βραχίονες της εκτελεστικής εξουσίας και να υλοποιούν ουσιαστικά την πολιτική της εκάστοτε Κυβέρνησης, ήρθαν με την ενέργειά τους της Πέμπτης να αφαιρέσουν το δικαίωμα άσκησης εκτελεστικής εξουσίας από την παρούσα Κυβέρνηση».

Οπως είπε ο κ. Ευαγόρου, «με αυτή τους τη συμπεριφορά, έχει διαφανεί ξεκάθαρα ότι, δεν είναι η διάσωση και η επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών που τους ενδιαφέρει αλλά η ανάληψη ή καλύτερα η κατάληψη της εξουσίας σ’ ένα βραχίονα του δημοσίου, σε μια δημόσια εταιρεία».

Ο κ. Ευαγόρου είπε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του νομοθετικού Σώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας ψηφίζεται Νόμος διά του οποίου «καθαιρείται ουσιαστικά και αποκεφαλίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση μιας δημόσιας εταιρείας ενώ ιδιωτικοποιείται και παραχωρείται ως δώρο στο ιδιωτικό κεφάλαιο το πλειοψηφικό πακέτο μιας δημόσιας εταιρείας, και μάλιστα αφού προηγ

Keywords
Τυχαία Θέματα