Ερντογάν: Και το παιδί μου θα απαρνηθώ αν εμπλακεί στη διαφθορά

18:32 17/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Και το παιδί του είναι έτοιμος να απαρνηθεί, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερτογάν, αν εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι ο γιος του Μπιλάλ Ερντογάν είναι μπλεγμένος. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έστειλε σκληρά μηνύματα και προς τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Μιλώντας σε εκδήλωση για τα εκατόν χρόνια από την ίδρυση των θρησκευτικών σχολείων Ιμάμ Χατίπ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι η αντιπολίτευση τον τελευταίο καιρό κάνει προπαγάνδα εναντίον του χρησιμοποιώντας τα

παιδιά του.

“Το λέω αυτό καθαρά. Εάν ένα παιδί μου εμπλακεί σε μια τέτοια διαφθορά ούτε δευτερόλεπτο δεν το κρατάω δίπλα μου, θα το απαρνηθώ”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός άφησε υπονοούμενα και για τον κωδικό `ανανάς` που χρησιμοποιείται στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Φετουλάχ Γκιουλέν, οι οποίες κυκλοφόρησαν στο διαδύκτυο. Σε αυτές τις συνομιλίες η λέξη `ανανάς` ακούγεται πολλές φορές και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι ο κωδικός για την λέξη `χρυσός`. Μάλιστα αυτό που σχολιάζεται είναι ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν επέλεξε να ανοίξει τα σχολεία του στην συντριπτική τους πλειοψηφία σε χώρες, οι οποίες παράγουν χρυσό.

“Αυτοί που στήριξαν τα σχολεία Ιμάμ Χατίπ δεν έτρεχαν πίσω από την εξουσία, το χρήμα και την φήμη, ούτε είπαν να ιδρύσουμε οργάνωση. Δεν είπαν να ιδρύσουμε κυβέρνηση, να ρίξουμε την κυβέρνηση, να κάνουμε κράτος εν κράτει, να ιδρύσουμε δημοκρατία του ανανά”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Και πάλι υπονοώντας τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος τον περασμένο μήνα τον καταράστηκε, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν ήρθαν στην εξουσία με κατάρες αλλά με προσευχές.

“Και το δρόμο μας θα τον συνεχίσουμε έτσι. Εμείς όταν μπήκαμε στην πολιτική δεν είμασταν από αυτούς που προτίμησαν τα μέρη που έχουν χρυσό. Ο δικός μας αγώνας είναι αγώνας για τα δικαιώματα, για το δίκαιο, για την δημοκρατία. Ο δικός μας αγώνας είναι για μια καινούρια Τουρκία, για μια μεγάλη Τουρκία”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Τα έβαλε και με την αντιπολίτευση, λέγοντας πως επί δικής τους διακυβέρνησης ο λαός δεν έβρισκε νοσοκομείο να πάει. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι επί δικής του διακυβέρνησης έγιναν μεγάλα βήματα στην εκπαίδευση, άνοιξαν 99 πανεπιστήμια. Είπε πως το εθνικό εισόδημα όταν ήρθαν στην εξουσία ήταν 230 δις δολάρια και σήμερα είναι πάνω από 800 δις δολάρια.

“Μια κυβέρνηση που είναι μέσα στη διαφθορά μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο;”, διερωτήθηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Είπε ακόμη πως όταν πήραν την εξουσία το εξωτερικό χρέος στο ΔΝΤ ήταν 23.5 δις δολάρια και τώρα το έκλεισαν και μάλιστα δάνεισαν το ΔΝΤ 5 δις δολάρια. Τώρα, είπε, στην Κεντρική Τράπεζα έχουν 130 δις δολάρια.
“Είμαστε η γενιά του Φατίχ, εκείνος πέρασε το πλοίο από την ξηρά, εμείς θα περάσουμε τα αυτοκίνητα κάτω από τη θάλασσα”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο έργο Μαρμαράι που εγκαινίασε η κυβέρνησή του με το υποθαλάσσιο τούνελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα