Απειλητικές επιστολές, σφαίρες σε Προβόπουλο και Πρετεντέρη

17:54 17/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ως “Λαϊκοί Τιμωροί” υπογράφουν τις απειλητικές επιστολές που εστάλησαν σε φακέλους με σφαίρες στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και στο δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, οι δράστες της ενέργειας.

Οι φάκελοι εντοπίστηκαν στην αλληλογραφία του κ. Προβόπουλου από υπαλλήλους του γραφείου του και στην αλληλογραφία του κ. Πρετεντέρη, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Και

οι δύο φάκελοι περιείχαν από δύο σφαίρες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών (ίδιο διαμέτρημα έχει το καλάσνικοφ, αλλά οι συγκεκριμένες δεν ήταν αυτού του τύπου), καθώς και από ένα απειλητικό σημείωμα που υπέγραφαν οι “Λαϊκοί Τιμωροί”.

Οι φάκελοι και οι σφαίρες εξετάζονται στην εγκληματολογική υπηρεσία, ενώ για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική.

Κόμματα στην Ελλάδα καταδικάζουν την ενέργεια αυτή.

Η Νέα Δημοκρατία απερίφραστα καταδικάζει την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε με απειλητικές επιστολές προς τους δύο άνδρες.

“Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν τον φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν” αναφέρει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

“Αποπροσανατολιστικά” λειτουργεί η αποστολή φακέλων στον Γ. Προβόπουλο και τον Ι. Πρετεντέρη, που περιείχαν σφαίρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταδικάζει την ενέργεια αυτή.

“Η αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο κ. Πρετεντέρη είναι μια ενέργεια καταδικαστέα που λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησής της σε όλους όσοι, θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία” αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα