Στη Ρίγα μεταβαίνει η Eπίτροπος Βασιλείου

17:25 17/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Η Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, θα επισκεφθεί τη Ρίγα της Λετονίας από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου, για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας του 2014, καθώς επίσης και για να εγκαινιάσει εκεί το Erasmus+ , το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Σάββατο το πρωί, η επίτροπος θα συναντήσει την κα. Dace Melbārde, Υπουργό Πολιτισμού της

χώρας, και τον κ. Vjačeslavs Dombrovskis, Υπουργό Παιδείας και Επιστημών.

Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στη δράση «Path of Light – Chain of Book Lovers» (Μονοπάτι του φωτός – Αλυσίδα βιβλιόφιλων), στην οποία τα μέλη του κοινού θα δίνουν βιβλία χέρι με χέρι από το παλιό κτίριο της Εθνικής Λετονικής Βιβλιοθήκης στο Κάστρο του Φωτός, όπου η επίτροπος θα συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου.
Το μεσημέρι, θα επισκεφθεί την κεντρική αγορά, όπου όλη την ημέρα θα διεξάγονται εκδηλώσεις συνδεδεμένες με την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Το απόγευμα, η Επίτροπος θα κάνει μια ομιλία στο στάδιο της Ρίγας, πριν από την εναρκτήρια συναυλία της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας, «Rīga dimd» (Αντηχήσεις από τη Ρίγα). Την Κυριακή, η Επίτροπος Βασιλείου θα συμμετάσχει σε περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Ρίγα και θα επισκεφθεί τη Sigulda, την αδελφή πόλη της.
«Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αποτελεί εξαιρετική επιτυχία: εδώ και σχεδόν 30 χρόνια προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου των πόλεων και την προώθηση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξής τους. Ο τίτλος είναι σημαντικός για τον τουρισμό, τις θέσεις εργασίας και την ανάκαμψη. Είμαι βέβαιη ότι η Ρίγα θα έχει μια πολύ επιτυχημένη χρονιά», δήλωσε η Επίτροπος Βασιλείου.

Η Umeå, στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας, μοιράζεται φέτος τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας με τη Ρίγα. Θα εγκαινιάσει το πρόγραμμά της σε δύο εβδομάδες.
Τη Δευτέρα, η επίτροπος Βασιλείου θα συναντήσει εκπροσώπους της ομοσπονδίας εργοδοτών της Λετονίας και θα συμμετάσχει στα εθνικά εγκαίνια της Λετονίας για το πρόγραμμα Erasmus+.

Με προϋπολογισμό ύψους 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ για την επόμενη επταετία, 40% περισσότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα προγράμματα, το Erasmus+ θα προσφέρει ευκαιρίες για πάνω από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίους να σπουδάσουν, να καταρτιστούν, να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία και να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο εξωτερικό κατά την περίοδο 2014-2020, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα