‘Εριξαν φωτοβολίδα σε αυτοκίνητο τραυματίζοντας τους επιβαίνοντες

09:42 24/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΤΑΕ Λευκωσίας και ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμειας συνεχίζουν τις εξετάσεις για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά το χθεσινό ντέρμπι στο ΓΣΠ, μεταξύ των οποίων και η ρίψη φωτοβολίδας σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν νεαροί, οι οποίοι διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο, καθώς στο αυτοκίνητο ξέσπασε πυρκαγιά.

Δελτίου Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει ότι σύμφωνα με τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος, πρόκειται για πολύ μεγάλη μερίδα οπαδών, οι οποίοι τους επιτέθηκαν και κάποιοι από αυτούς

έφεραν κουκούλα στο πρόσωπο.

Συγκεκριμένα γύρω στις 6 το απόγευμα το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο νεαροί ηλικίας 25 και 22 χρονών, ανακόπηκε στον κυκλικό κόμβο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά το ΓΣΠ από μεγάλη ομάδα μοτοσικλετιστών.

Η ομάδα των μοτοσικλετιστών, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, επιτέθηκε εναντίον του οχήματος και των επιβαινόντων με ρόπαλα, σιδερολοστούς και μαχαίρια, σπάζοντας τα τζάμια του οχήματος και ακολούθως, αφού έριξαν στα πίσω καθίσματα του οχήματος, φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε αυτό πυρκαγιά, τράπηκαν σε φυγή.

Από την πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι δύο τραυματίες, οι οποίοι πρόλαβαν να εξέλθουν του οχήματος προτού επεκταθεί η πυρκαγιά, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο οδηγός υπέστη θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, όπου του έγινε συρραφή, μώλωπες και ερυθρότητα σε διάφορα μέρη του σώματός του και ο 22χρονος συνοδηγός έφερε εκδορές. Οι δύο νεαροί αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών, απολύθηκαν.

Από τη σκηνή του επεισοδίου η Αστυνομία παρέλαβε διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Εξάλλου, κατά την είσοδο των οπαδών στο στάδιο, πριν από την έναρξη του αγώνα και κατά τη διεξαγωγή του, σε έρευνες που διενεργήθηκαν, η Αστυνομία εντόπισε στην κατοχή 17χρονου, δύο καπνογόνα, ενώ στην κατοχή 16χρονου βρέθηκαν τρείς εργοστασιακές κροτίδες και μια κουκούλα, τα οποία παραλήφθηκαν από Αστυνομικούς.

Οι δύο νεαροί συνελήφθηκαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ συνελήφθηκε επίσης άλλος ένας νεαρός ηλικίας 25χρονος, ο οποίος θεάθηκε να ρίχνει πέτρα. Οι τρείς συλληφθέντες αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς, αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κατά το χθεσινό ντέρμπι 27χρονος, ο οποίος βρισκόταν στο γήπεδο, τραυματίστηκε από ρίψη κροτίδας στον αγωνιστικό χώρο. Ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και απολύθηκε.

Εξάλλου μετά τη λήξη του αγώνα, μερίδα οπαδών προκάλεσε πυρκαγιά σε καθίσματα των κερκίδων, η οποία κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σε μια άλλη εξέλιξη 16χρονος κατήγγειλε στην Αστυνομία, ότι γύρω στις 7.30μμ χθες, ενώ κατευθυνόταν μόνος τους και πεζός προς την οικία του σε περιοχή της Λακατάμειας, δύο άγνωστα πρόσωπα, τα οποία επέβαιναν μοτοσικλέτας τον πλησίασαν και αφού το ένα από αυτά κατέβηκε από την μοτοσικλέτα, υπό την απειλή μαχαιριού τον ανάγκασε να βγάλει το φούτερ π

Keywords
Τυχαία Θέματα