Ερευνα και καινοτομία ψηλά στην ατζέντα της προεδρίας, τονίζει ο Μαλάς

21:42 12/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στη μεγάλη σημασία που έχουν οι τομείς της έρευνας και της καινοτομίας αναφέρθηκε την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς, παρουσιάζοντας ενώπιον της Επιτροπής Βιομηχανίας, Ερευνας και Ενέργειας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, τις προτεραιότητες τςη Κυπριακής Προεδρίας.

Στην ομιλία του ενώπιον των Ευρωβουλευτών, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η ενίσχυση των πολιτικών ανάπτυξης και των επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία»,

μπορεί να αποετλέσει διέξοδο από την κρίση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, είπε ότι είναι η κύρια προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας και ανέφερε ότι στόχος είναι να υπάρξει πρόοδος σε δύο από τις νομοθετικές προτάσεις του προγράμματος, τους Κανόνες Συμμετοχής και το Ειδικό Πρόγραμμα, με στόχο την επίτευξη μερικής γενικής προσέγγισης σε επίπεδο Συμβουλίου.

Σημειώνοντας ότι η Κύπρος έχει αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου σε μια κρίσιμη περίοδο, η οποία συμπίπτει με τις διαπραγματεύσεις για το Πλαίσιο Προγράμματος για την Ερευνα και την Καινοτομία, Ορίζοντας 2020, εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μια καλή συζήτηση, τόσο εντός του Συμβουλίου, όσο και με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αναφερόμενος στον τομέα της έρευνας, είπε ότι η Κυπριακή Προεδρία θα επικεντρωθεί στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας, το οποίο είναι επίσης μέρος του νομοθετικού πακέτου Ορίζοντας 2020.

Επίσης, θα δώσει έμφαση στην πραγματοποίηση του Ευρωπαϊκού Χώρου Ερευνας και στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας στην έρευνα και την καινοτομία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου.

Οπως είπε ο κ. Μαλάς, οι Υπουργοί Ερευνας της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν αυτό το θέμα στο Ατυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας στις 20 Ιουλίου στην Κύπρο.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι η παρούσα χρονική περίοδος όπου η Κύπρος καλείται να προεδρεύσει του Συμβουλίου της ΕΕ με τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους, επιβάλλει την καταβολή προσπάθειας για καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους, ικανές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων και τη διατήρηση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας με χαμηλό κόστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα