Επίσκεψη ΥΠΕΞ στο Μαυροβούνιο

21:22 12/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, επισκέφθηκε σήμερα το Μαυροβούνιο σε συνέχεια της επίσκεψής της στη Σερβία, υπό την ιδιότητά της ως Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, η κα. Μαρκουλλή έγινε αρχικά δεκτή από τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Igor Luksic τον οποίο συνεχάρη για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την ΕΕ και τον διαβεβαίωσε για την πρόθεση της Κυπριακής Προεδρίας να προωθήσει την ενταξιακή

πορεία της χώρας.

Η ΥΠΕΞ εξέφρασε τη στήριξή της προς την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου και ενεθάρρυνε τις αρχές της χώρας για την περαιτέρω προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, όπως αυτές καθορίσθηκαν από τα σχετικά Συμπεράσματα του Συμβουλίου της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η κα. Μαρκουλλή έγινε επίσης δεκτή από τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Filip Vujanovic, στον οποίο υπογράμμισε εκ νέου τη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Προεδρία στην ενταξιακή πορεία της χώρας και στη δέσμευσή της στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Η κα. Μαρκουλλή πραγματοποίησε επίσης διαδοχικές συναντήσεις με τον τέως Υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Milan Rocen και με τον Υφυπουργό Πολιτικών Υποθέσεων και εκτελών χρέη Υπουργού Εξωτερικών Nebojsa Kaludjerovic.

Η Υπουργός επανέλαβε ότι η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί προτεραιότητα για την Κυπριακή Προεδρία και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Προεδρίας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και ιδιαίτερα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις του Μαυροβουνίου.

Ο κ. Kaludjerovic εξέφρασε με τη σειρά του την ευγνωμοσύνη της χώρας του προς την ΕΕ και προς την Κυπριακή Προεδρία, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του Μαυροβουνίου για εποικοδομητική συνεργασία με την Κυπριακή Προεδρία καθ’ όλη τη διάρκεια του τρέχοντος εξαμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα