Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας της Σιγκαπούρης

10:48 22/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιβράδυνση παρουσίασε ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Σιγκαπούρης το 2012, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η κυρίως εξαγωγική οικονομία της Σιγκαπούρης αναπτύχθηκε κατά 1,3%, ρυθμός ο οποίος παρόλο που είναι οριακά ψηλότερος από το προβλεπόμενο ρυθμό 1,2%. Ωστόσο, ο ρυθμός αυτός είναι πραγματικά εντυπωσιακά χαμηλότερος από την ανάπτυξη 5,2% του 2011.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου, επηρεασμένος από τη συσρρίκνωση στον τομέα των ηλεκτρονικών, ο τομέας της μεταποίησης επιβραδύνθηκε έντονα από το

7,8% στο 0,1%. Ειδικότερα, ο τομέας των ηλεκτρονικών επιβραδύνθηκε κατά 11,3% το 2012.

Ωστόσο, η γενικότερη αύξηση του ΑΕΠ στηρίχθηκε από τον τομέα των κατασκευών, ο οποίος μεγεθύνθηκε κατά 8,2%, ενώ οι υπηρεσίες παρουσίασαν ανάπτυξη 1,2%.

Το Δ` τρίμηνο η οικονομία της χώρας παρουσίασε ανάπτυξη 1,5% σε ετήσια βάση, επίδοση που ήταν μεγαλύτερη απ` ότι αναμενόταν.

Το Υπουργείο διατήρησε αναλλοίωτη την πρόβλεψή του για το 2013 στο 1 – 3%, λόγω των ανησυχιών για την πορεία των οικονομιών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

“Παρά το ότι οι κίνδυνοι έχουν υποχωρήσει η προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητες”, αναφέρει το Υπουργείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα