Μια «λίμνη» το λεκανοπέδιο

Στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων από τα ξημερώματα το λεκανοπέδιο Αττικής. Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι κλειστοί για την κυκλοφορία με εγκλωβισμένους οδηγούς, εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε έξι περιοχές ιδιαίτερα σε του Πειραιά και προβλήματα στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, από την πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια καταιγίδα. Υπερχείλισε ο Ιλισσός και το ρέμα Πικροδάφνης. Περισσότερες

από 800 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική, ανάμεσα σε αυτές και μια για απεγκλωβισμό εγκύου στο Χολαργό. Στους δρόμους 70 συνεργεία με 140 άνδρες. Αποκλεισμένο το τμήμα Μοναστηράκι-Θησείο του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, λόγω συσσώρευσης υδάτων και πτώσης δένδρου. Πλημμύρισε και ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής. Δεν λειτουργεί το Τραμ.

Κλειστή η Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ Πέτρου Ράλλη και Χαμοστέρνας, η γέφυρα Πουλοπούλου στα Πετράλωνα, η Σπύρου Λούη στον ανισόπεδο κόμβο με την Κηφισίας, η περιφερειακή Αιγάλεω, η έξοδος της παραλιακής στο ύψος της Συγγρού, η Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα και η λεωφόρος Αθηνών στον Ασπρόπυργο.

Δεκάδες απεγκλωβισμοί οδηγών αυτοκινήτων στη Σταμάτα, στο Μαραθώνα, στον Γέρακα, στον Άγιο Στέφανο και στα Καμίνια.

Εκτροπή της κυκλοφορίας και στη Γλυφάδα, στον παλιό Ιππόδρομο. Πέρα από τους αποκλεισμούς, σε αρκετούς δρόμους η κίνηση γίνεται σημειωτόν. Mεγάλες καθυστερήσεις σημειώθηκαν νωρίτερα και στην Αττική οδό πως και σστην περιφερειακή Υμηττού. Στο Δαφνί, υπήρξαν ακόμα και κατολισθήσεις βράχων.

Κλειστή η γέφυρα Πουλοπούλου στα Πετράλωνα. Πλημμυρισμένη η Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της, έκλεισε και η Σπύρου Λούη. Επικίνδυνη η κίνηση στην παραλιακή από τον Πειραιά προς τη Γλυφάδα, καθώς υπερχείλισαν οι εκβολές του Ιλισού και το ρέμα της Πικροδάφνης. Εκτός λειτουργίας βρίσκονται φωτεινοί σηματοδότες σε πολλές περιοχές.

Η κακοκαιρία έφερε και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Καλλιθέα, ενώ σε άλλες περιοχές σημειώνεται ολιγόλεπτη πτώση της τάσης του ρεύματος.


Μετ' εμποδίων και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες. Δεν εκτελέστηκαν τα πρώτα δύο πρωινά δρομολόγια με δελφίνια από τον Πειραιά προς τον Αργοσαρωνικό, αλλά και το πρώτο δρομολόγιο από Ραφήνα για Μαρμάρι.


Ενδεικτικό της ακρότητας του φαινομένου είναι ότι το βρόχινο νερό έφτανε, σύμφωνα με τις μετρήσεις νωρίς το πρωί, τα 65 με 70 χιλιοστά, όταν όλο το Φεβρουάριο καταγράφονται κάθε χρόνο περίπου 75 χιλιοστά νερού.

Εν τω μεταξύ, προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αεροσκάφος της Aegean Αirlines που εκτελούσε τη βραδυνή πτήση από Αθήνα προς Χανιά, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή των Χανίων, αναγκάστηκε να προσγειωθεί, περίπου στις 10 το βράδυ, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».

Ολοι οι επιβάτες της πτήσης μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στα Χανιά, με λεωφορεία.

Εικόνες από την Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Ρεπορτάζ: Χριστιάννα Κούσιου, Παναγιώτης Μαργαρώνης, Νεκτάριος Ανδριόπουλος

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα