Επίθεση σε προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής

15:32 13/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στόχος επίθεσης έγινε, αργά το βράδυ της Τρίτης, το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο άτομα προσέγγισαν το περίπτερο, περίπου στις 10 το βράδυ, και άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν τους παρευρισκομένους ενώ εκτόξευσαν νερό.

Στην απρόκλητη αυτή επίθεση προσπάθησε να παρέμβει ο παριστάμενος δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» – της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ-

και μέλος του κόμματος, Γιώργος Τσιμπουκάκης, τον οποίο οι άγνωστοι χτύπησαν με μεταλλικό αντικείμενο, όπως επιβεβαιώνουν και οι γιατροί, πιθανότατα σιδηρογροθιά με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο κεφάλι και να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πριν έρθει η αστυνομία και αναζητούνται ενώ καταγγέλλονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει «την τραμπούκικη επίθεση φασιστοειδών εναντίον στελέχους του ΚΚΕ στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος στην Αγία Παρασκευή».

Αναφέρει ότι επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά, ότι τα «διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στο στόχαστρο τέτοιων οργανώσεων βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην πλουτοκρατία. Τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος

Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό, που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα