Επιστολές υπόπτου περιεχομένου από εξωτερικό, το κοινό να είναι προσεκτικό

20:27 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με αφορμή καταγγελία 69χρονης, η οποία πρόσφατα παρέλαβε επιστολή υπόπτου περιεχομένου από χώρα του εξωτερικού, η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αποστολέας της επιστολής είναι δικηγορικό γραφείο χώρας του εξωτερικού και σε αυτήν αναφέρεται ότι, η 69χρονη μπορούσε να κληρονομήσει το χρηματικό ποσό των 10,7 εκατομμυρίων δολαρίων από πρόσωπο, το οποίο απεβίωσε και υπήρχε συνωνυμία μαζί του, ενώ καθότι δεν εντοπίστηκε οποιοσδήποτε συγγενής, αν παρουσιαζόταν ως συγγενής, θα μπορούσε να διεκδικήσει το πιο πάνω χρηματικό ποσό.

Σε κατοπινό

στάδιο οι αποστολείς, τα στοιχεία των οποίων είναι ψευδή, έχουν σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών από το ανυποψίαστο κοινό και σε περίπτωση που ο παραλήπτης πεισθεί και αποστείλει οποιοδήποτε ποσό, αυτό κατακρατείται από τους αποστολείς, οι οποίοι διακόπτουν κάθε είδους επικοινωνία μαζί τους.

Παρόμοιου τύπου επιστολές αποστέλλονται και μέσω διαδικτύου. Ως εκ τούτου η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και σε περίπτωση που παραλάβει τέτοια επιστολή να μην την λάβει υπόψη, γιατί πρόκειται για απάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα