Νότες διαμαρτυρίας μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ

19:12 6/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κλιμακώθηκε η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ λόγω της σφοδρής αντίδρασης της Βαγδάτης στην απρογραμμάτιστη επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου στο Κιρκούκ του βορείου Ιράκ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Μιλιέτ και Χουριέτ, την περασμένη Παρασκευή ο Τούρκος Επιτετραμμένος στην Βαγδάτη  εκλήθη στο Ιρακινό ΥΠΕΞ όπου του επιδόθηκε Νότα διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Νταβούτογλου στο βόρειο Ιράκ, στην οποία αναφέρεται ότι η Τουρκία πρέπει να προβεί σε εξηγήσεις για την επίσκεψη.

Οι εφημερίδες

υπενθυμίζουν την ισχυρή αντίδραση της Βαγδάτης την περασμένη εβδομάδα με δηλώσεις ιρακινών αξιωματούχων ακόμα και για περί δικαιώματος να συλλάβουν τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανταποδίδοντας την κίνηση της Βαγδάτης, κάλεσε το βράδυ της Παρασκευής τον Ιρακινό Πρέσβη στην Αγκυρα Abdul Amir Kamil Abi Tabikh στον οποίο επιδόθηκε επίσης Νότα διαμαρτυρίας, ενώ ο τούρκος ΥΦΥΠΕΞ Φεριντούν Σινιρλίογλου του υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν διατηρεί κρυφή ατζέντα και ότι οι ιρακινοί αξιωματούχοι πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα